2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Lett elnök: Oroszországot el kell pusztítani

Edgars Rinkevics lett elnök az Oroszország elpusztítására szólított fel az X-en megosztott bejegyzésében.

“Teljes mértékben támogatom Macront: nem magunknak kell vörös vonalakat húznunk, hanem Oroszországnak, és nem szabad félnünk attól, hogy vörös vonalakat húzzunk. Oroszországot el kell pusztítani”

– írta a politikus.

A lett elnök a “Russia delenda est!” kifejezést használta. Ez a latin “Carthago delenda est” – “Karthágót el kell pusztítani” – kifejezés módosított változata, amely az ellenség elleni harcra való felhívást jelenti.

A poszt alatti kommentekben a felhasználók bírálták a kijelentését, és megjegyezték, hogy a lett elnöknek le kellene mondania, az európai vezetők nem akarnak békét, és mindig megpróbálják provokálni Moszkvát.



Korábban Macron az ellenzék vezetőivel tartott találkozón azt mondta, hogy Franciaország Ukrajnának nyújtott támogatásában “nincsenek határok és nincsenek vörös vonalak” – jelentette a BFMTV tévécsatorna. Az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, Dmitrij Medvegyev viszont azt mondta, hogy Moszkvának a francia elnök szavai után már nincsenek “vörös vonalak” Párizzsal szemben.

Emellett Szergej Csekov, a krími régió szenátora, a Biztonsági Tanács nemzetközi bizottságának tagja a RIA Novosztyinak adott interjújában azt mondta, hogy a “vörös vonalak” átlépésével Macron háborút hív a területére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató