2024. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 386.3
USD : 356.69
Időjárás ikon20°11°

Magyar Petike Koncz Zsuzsa dalokkal fogadta híveit, majd bejelentette, hogy pártot alapít

A libsi Nagy Ervin szavalta a Nemzeti dalt Magyar Péter zászlóbontásán...

Az eseményre érkezőket a rendszerváltás előtti múltját megszépítő Koncz Zsuzsa dalai fogadták, a színpadon Nagy Ervin baloldali, nyíltan kormányellenes színész szavalta el a Nemzeti dalt.

Az eseményre párezren látogattak el, élőben pedig néhány tízezren követik a beszédet. 

Magyar a beszédében gyakorlatilag az összes baloldali szlogent felsorolta: 

önálló oktatási minisztérium, finn oktatás, egészségügy, orvosbárók, Ukrajna jogos területvédő harca, akkumulátorgyárak.

Magyar szerint bármilyen hibái is vannak az Európai Uniónak, mi ennek a klubnak vagyunk a tagjai. Szerinte Magyarország és Európa nem választható külön.

Magyar Péter: Petőfi Sándorék álmodtak egy olyan világot, elszámoltatható kormánnyal, szabad sajtóval
 
A messiás Magyar Péter a színpadon, a Nemzeti dalból idézett kezdésnek, majd arról beszélt, 176 éve a Pilvax kávéházban Petőfi Sándor és társai egy új világot álmodtak, egy új hazát, ahol egy felelős, elszámoltatható kormány irányítja a közügyeket, ahol szabad a sajtó, ahol megszűnnek az űrbéri viszonyok és mindenki egyenlő. Ahol a bíróságok függetlenek, a nemzeti bank az ország érdekében működik, és ahol a legfontosabb négy szó a béke, szabadság, testvériség, egyenlőség.

A márciusi ifjakat eleinte senki nem vette komolyan, kinevették őket mindenhol – folytatta Magyar Péter a beszédét. A márciusi ifjak azonban hittek az igazukban, és tisztában voltak vele, hogy a leghosszabb és legnezebb út az első lépéssel kezdődik.



Néhány napon belül az egész nép az ifjak mögé állt, pár héten belül pedig egész Európán végigsöpört a forradalom: „az emberek fellázadtak az elnyomás, a hazugság és az önkény ellen”. A legtöbb helyen végül a hatalom véres csatában leverte a forradalmakat, de már soha nem lehetett visszazárni a kiszabadult szellemet a palackba.

Magyar Péter szerint az 1848-as forradalmárok példát mutattak összetartásból, leképezték az egész magyar nemzetet, voltak köztük katolikusok, reformátusok, liberálisok, konzervatívok is. Kossuth Lajos és Széchenyi Istvánt sok tekintetben egy világ választotta el, de a nemzeti minimum mentén együtt tudtak dolgozni. Szabad, szuverén európai nemzetet akartak létrehozni.

A márciusi ifjak példát mutattak össszetartozásból is Magyar Péter szerint, a magyarság jelentette 1848-ban is az összekapcsolódást. Azt is megtanították, hogy nem lehet elveszíteni a reményt.

„Mutassuk meg, hogy mi polgárok, konzervatÍvok szociáldemokraták, liberálisok elsősorban magyarok vagyunk. Mutassuk meg, hogy közösen képesek vagyunk megváltoztatni hazánk jövőjét” – fogalmazott Magyar Péter, aki egy szuverén, európai, polgári Magyarországot szeretne.

„Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok, nem az oligarchk, és még csak nem is a döbrögik országa”

– jelentette ki.

Magyar szerint ki kell mondani, semmi sem mehet úgy tovább, mint az utóbbi 30 évben: morális, politikai, gazdasági válság van Magyarországon. Az embereknek megingott a bizalma a Magyarországot irányító teljes politikai elitben, a magyarok már nem hisznek az országot saját hűbérbirtokként kezelő kormánytagoknak, de az ellenzéknek sem. És egyre többen ismerik fel, hogy a politikusok által mesterségesen létrehozott árkok és viták a nemzeti vagyon szűk haveri körnek való átjátszását hivatott elfedni.

Az uniós csatlakozás óta több tízezer milliárd forintnyi uniós pénz érkezett Magyarországra Magyar Péter szerint. Mit csinált ezzel a hatalom? – tette fel a kérdést.

„Egy évtized alatt Magyarország az unió második legszegényebb és a legkorruptabb országa lett.”

Kialakult egy kör szerinte, ahova áramlik a pénz, miközben a kisvállalkozók és gazdák egyik napról a másikra próbálnak túlélni.

Arról is beszélt, hogy mindeközben a kormány milliárdos támogatásokkal csábítja a multikat Magyarországra. Olyan cégeket hoznak ide, akiket nem érdekli a magyar emberek jóléte és egészsége, az ország földjei és a levegő tisztasága. Egyedül a profit számít nekik. „Ígérem nektek, hogy nem fogjuk hagyni, hogy pillanatnyi haszonszerzés miatt kiárusítsák gyermekeink és unokáink jövőjét.”

Magyar: Minőségi oktatás és egészségügy nélkül nincs magyar jövő
 
Az oktatás és az egészségügy két olyan terület, ahol azonnali és radikális változásra van szükség Magyar Péter szerint.

„Minőségi oktatás és egészségügy nélkül nincs magyar jövő.”

Tarthatatlannak tartja Magyar, hogy a kormány elzárkózott a pedagógusokkal, a szülőkkel és a diákokkal való párbeszédtől. Miközben a kormányzati propaganda olimpiai nemzetről és mindennapos testnevelésről beszél, Magyar szerint a fideszes érdekkörbe tartozó közétkeztetés vállalhataltan minőségű ételeket ad a gyerekeknek. „Követeljük a teljes oktatási rendszer reformját, a szakszervezetek bevonását, és az érintettek meghallgatását.”

 

Magyar: Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, Oroszország az agresszor
 
Tudjuk, hogy a szomszédunkban szörnyű háború dúl, már több mint két éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát – folytatta a külpolitikai tervével Magyar Péter.

Az egyértelmű szerinte, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, és segítenie kell a menekülteket. Ki kell ugyanakkor azt is mondani, hogy ebben a háborúban Oroszország az agresszor. Jogos Ukrajna területvédő harca, de nem nézhetjük el nekik a magyar kisebbségek jogainak korlátozását sem.

Magyarország biztonsága szempontjából kiemelt fontosággal bír Magyar szerint, hogy ismét megbízható NATO-tagállam legyünk.

Magyar szerint őszinte beszédre van szükség, még a Karmelitában sem gondolhatják komolyan, hogy attól ér véget a háború, hogy tízszer kiírják egy nap a Facebookra, hogy legyen béke.

Ahogy az is elfogadhatatlan szerinte, hogy a kormány totálisan leépítette mára a környezetvédelmet, az is, hogy nincsenek érdemi viták az akkumulátorgyárakról.

 

Magyar szerint a kormány leválasztható egy választáson
 
Magyar nem vitatja a fontosságát a világhatalmakkal való jó diplomáciai kapcsolatnak, de a nap végén európaiak voltak és maradnak. Majd Kossuth Lajostól idézett: „mindent a népért, a néppel együtt, semmit a népről a nép nélkül. Ez a demokrácia”. Demokrácia nélkül lehet élni, de kevésbé érdemes, mondta, majd megemlítette, hogy a kormány kétharmados többséggel bebetonozta a saját kádereit. Szerinte azért egy választáson leválasztható mégis ez a kormány.

Magyar Péter: Létrehozzuk azt a középen álló politikai erőt, ami leszámol az elmúlt évtizedek szekértábor-logikával
 
Ha a magyar választók látnak végre egy egyenes, nyílt, szélsőségektől mentes politikai erőt, elhiszik, hogy van remény a változásra. „Talán gyorsabban, mint azt gondoltam” – mondta Magyar Péter.

A jelenlegi politikai helyzet fenntartása szerinte kizárólag a kormány és a kompromitálódott ellenzék érdeke. Ezért bejelentette az ajánlatát: „létrehozzuk azt a középenálló politikai erőt, ami leszámol az elmúlt évtizedek szekértábor-logikájával.”

Magyar bejelentette, hogy elindítja a Talpra, magyarok! közösségét, és rövidesen bejelenti a politikai pártját is
 
Magyar ezzel bejelentette, hogy a mai napon útjára indítják a Talpra, magyarok! közösségét, és rövidesen bejelenti az ehhez kapcsolódó politikai pártot is, „amivel visszavesszük a hazánkat, jelképeinket, kifejezéseinket, és közösen felépítünk egy modern, európai Magyarországot, ahol mindenki egyenlő, és minden magyar szava számít”. Arra számít, hogy egyre többen csatlakoznak hozzájuk, és egy új hazát építenek, ahol nem számít, ki liberális, konzervatív, szegény vagy gazdag, hanem az, hogy mindannyian magyarok vagyunk, és szeretjük a hazánkat.

 

Magyar Péter bejelentette a 12 pontos programját
 
Magyar Péter bejelentette a 12 pontos nemzeti minimumot. Ezek a következők:

az egészségügy rendbetétele, az ehhez szükséges források azonnali megteremtése;

az oktatás szabadságának és a tanárok megbecsültségének visszaállítása, magas színvonalú oktatás biztosítása minden magyar gyermek számára;

a környezetvédelem és fenntarthatóság prioritásként kezelése a jövő generációjának érdekében;

a közpénzen folytatott propaganda megszüntetése, a közmédia függetlenségének biztosítása;

a kétharmaddal megválasztott köztársasági elnök, legfőbb ügyész, alkotmánybírók menesztése;

az ügyészség függetlenségének biztosítása, hatékony és gyors igazságszolgáltatás;

a mindent elborító korrupció elleni zéró tolerancia, az Európai Ügyészséghez való azonnali csatlakozás;

a nemzeti érdekeket figyelembe vevő, Magyarország szuverenitását figyelemve bevő kapcsolat az EU-val és a NATO-val;

a nemzeti vagyon különböző közérdekű alapítványokba történő átjátszásának teljes körű felülvizsgálata és leállítása;

olyan gazdasági és életkörülmények biztosítása Magyarországon, hogy a fiatalok ne költözzenek külföldra. Demográfiai fordulatra és bérlakásépítési programra van szükség.

A magyar kis- és közepes vállalkozók, magyar gazdák védelme és támogatása;

a nyugdíjasok emberhez méltó körülményeinek biztosítása, a beteg gyermekeiket egyedül nevelő családok támogatása.

 

Végül köszönetet mondott a résztvevőknek, és azt kérte, hogy higgyenek egymásban és a hazájukban, ne féljenek, és segítsenek. Magyar Péter így zárta a beszédét:

A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk

A beszéd után el is énekelték a Nemzeti dalt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató