2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

BBC: Magyar Péter nagy kihívást jelent Orbán Viktor számára

„Orbán Viktor és kormánya most váratlan kihívással néz szembe, a múlt hónapban kirobbant pedofilbotrányt követően” − írja riportjában a BBC.

Magyar Péter 43 éves üzletember, a Fidesz egykori bennfentese pénteken több tízezer embert vonzó budapesti nagygyűlésen új politikai pártot indított.

A miniszterelnökkel ellentétben konstruktív párbeszédet sürgetett az Európai Unióval, és támogatóinak elmondta, hogy megalapítja a Talpra Magyarok Közössége mozgalmat mindazok számára, akiknek elegük van a rendszerváltás óta eltelt három évtized hibáiból.

Minden lavina egyetlen hópehellyel kezdődik.

− írta korábban a Facebookon, és azt ígérte, hogy szembeszáll a „korrupcióval és a nepotizmussal”, amely szerinte megpecsételte Orbán Viktor uralmát.

Az új párt megpróbálja majd betölteni a magyar politikai középen keletkezett vákuumot, amelyet a Fidesz jobbra tolódása és a jelenlegi ellenzék kudarcai okoztak − írja a brit közszolgálati csatorna.

Magyar Péter mozgalmának célja, hogy a következő, 2026-os parlamenti választásokon a Fidesz komoly kihívójává váljon,- szemlézte az Index.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató