2024. április 21. - Konrád
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Berlinben tüntetett Vlagyimir Putyin ellen Julija Navalnaja

Ukrajna győzelmét, valamint Oroszország szabadságát kívánták azok a tüntetők, akik Berlinben gyűltek az orosz nagykövetség elé.

Julija Navalnaja, a börtönben meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus özvegye is részt vett a Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni, vasárnap délben rendezett tüntetésen Berlinben.

Navalnij csapatának Telegram-oldalán közzétett felvételen látható, hogy Navalnaja Kira Jarmis, a néhai orosz ellenzéki politikus szóvivőjének társaságában mutatkozott a berlini orosz nagykövetség előtt tartott megmozduláson. A videóhoz csatolva “Délben Putyin ellen” felirat volt olvasható, amely mottóval az orosz elnökválasztás elleni tüntetéseket is szervezte az ellenzék.

A német fővárosban tartott megmozduláson rendőrségi adatok szerint mintegy 800 ember vett részt.

A tüntetők egyebek között azt skandálták, hogy “Győzelem Ukrajnának! Szabadságot Oroszországnak!” és “Navalnij Oroszország hőse”, valamint “Putyin törvénytelen”. Sokan fehér-kék-fehér zászlókat lengettek, ami “a szabad Oroszországot” hivatott jelképezni a tiltakozás résztvevői szerint.

Közvetlenül a megmozdulás mellett mintegy kétezren várakoztak a nagykövetség épülete előtt, hogy leadhassák szavazatukat. Az X-en közzétett felvételeken látható volt, hogy Navalnaja és Mihail Hodorkovszkij emigrációban élő orosz ellenzéki  üzletember is beállt a sorba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató