2024. április 21. - Konrád
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Donald Trump: az elnökválasztás fordulópont lesz az amerikai történelemben

Donald Trump volt amerikai elnök, a novemberi amerikai választások republikánus jelöltje fordulópontnak nevezte az ország történetében az elnökválasztást, egyben úgy vélekedett, hogy ha nem őt választják meg a hivatalban lévő demokrata, Joe Biden ellenében, az az amerikai gazdaság számára “vérfürdőt” jelent majd.

November ötödike (a választások napja) lesz a legfontosabb dátum országunk történetében – mondta Donald Trump az Ohio állambeli Vandaliában tartott pártgyűlésen, négy nappal azután, hogy megszerezte a republikánus jelöltséget, akárcsak Biden elnök a demokraták táborában. A republikánus előválasztáson aratott győzelmét “minden idők leggyorsabbjának” nevezve hangsúlyozta, hogy ez egyben több mint hét hónapos várakozást is jelent a választási visszavágóig.

Ez egy örökkévalóság, amikor szakmailag hozzá nem értő emberek irányítják az országot, és a vesztébe vezetik

– jelentette ki viccelődve a politikus. Trump egyben bírálta Kínának azt a tervét, hogy Mexikóban autókat építsen és adjon el amerikaiaknak.

Nem fogják tudni eladni ezeket az autókat, ha engem megválasztanak. Ha nem választanak meg, az vérfürdő lesz az ország számára
– mondta Donald Trump, látszólag a gazdasági helyzet romlására utalva. Miden kampánycsapata az elhangzottakra közleményben reagált, amelyben Donald Trumpot a 2020-as elnökválasztás “vesztesének” nevezte, aki “fokozza a politikai erőszakkal való fenyegetőzést”.

Újabb január 6-át akar

– fogalmaztak, utalva a Donald Trump támogatói által 2021-ben a washingtoni törvényhozás ellen történt támadásra, “de az amerikai nép novemberben újabb választási vereséget mér rá, mert továbbra is elutasítja szélsőségességét, erőszakra való hajlamát és bosszúszomját”.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató