2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Spanyol gazdák traktorokkal zárják le a központi utcákat Madridban

A spanyol gazdák traktorokkal ismét elzártak több központi utcát Madridban az európai mezőgazdasági ágazat válsághelyzete elleni nagyszabású tiltakozás keretében - jelentette vasárnap a RIA Novosztyi tudósítója.

Dél körül több mint ezer ember indult el a környezetvédelmi minisztériumtól a spanyol főváros főutcáin keresztül a mezőgazdasági minisztérium épületéig, hogy a tárca vezetőjétől, Luis Planastól konkrét és határozott intézkedéseket követeljenek az ágazat helyzetének enyhítésére.

Az összegyűltek úgy vélik, hogy a Brüsszel által a héten javasolt intézkedéscsomag nem fogja megoldani az országot sújtó mezőgazdasági válságot.

Ezúttal az Union de Uniones, a negyedik legnagyobb mezőgazdasági szakszervezet zászlaja alatt tartják a tiltakozást, amely az elmúlt két hónapban az egyik fő szervezője volt a tiltakozásoknak a királyságban. A hétvégén például a madridi kormányküldöttség akár 1500 traktort is beengedett a városba. A szervezet becslése szerint azonban csak mintegy 200 jármű jutott be.

A többnyire zöld mellényt viselő, Spanyolország és az Union de Uniones zászlaját lengető tüntetők karavánja azt skandálja, hogy "még mindig túl sok okunk van".

A járókelők lelkes bekiabálásokkal és tapssal köszöntik a tüntetők oszlopát. Más tüntetésekkel ellentétben sok fiatal és gyermek vonult a gazdákkal. A szervezők már a kezdetektől fogva kijelentették, hogy ez egy családi tüntetés.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató