2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Kamu Geri azt állítja, nem hallott az újbudai pedofilügyről

Hetek óta attól hangos a sajtó, hogy az újbudai baldali városvezetés szerződésben áll azzal a pedofil-bűncselekménnyel gyanúsított férfival, akinek nevelőanyja magas beosztásban van a kerületben.

A főpolgármestert március 15-én kérdezte a Magyar Nemzet stábja a botrányról, ő azonban úgy tett, mintha nem tudna semmit az ügyről, pedig pártjának társelnöke a 11. kerület alpolgármestere.

Már évekkel korábban jelezték a szülők, hogy a 11. kerületi Szivárvány Óvódában dolgozó egyik 26 éves férfi pedagógiai asszisztens gyanús dolgokat művel a gyerekekkel. A Magyar Nemzetnek egy szülő azt mondta, a kisfiát fényképezgette, egy másik gyermekkel pedig félreérthetetlen helyzetben bukott le. Az óvodai dolgozót szexuális kényszerítés gyanújával vették őrizetbe.

Ekkor derült fény arra is a szélesebb nyilvánosság előtt, hogy a gyanúsított nevelőanyja a baloldali vezetésű kerület humánszolgáltatási igazgatóságának igazgatója volt, nyugdíjazása után pedig az önkormányzat visszafoglalkoztatta. Sőt még kitüntetést is kapott a szociális ügy és nevelés területén végzett munkájáért.

Az is kiderült, hogy Gy.-né Molnár Ilonának és az őrizetbe vett fiának cégével hatmilliós szerződésben áll az önkormányzat. A városvezetés azonban semmilyen részletet nem árul el arról, hogy milyen munkát végez a Sokfilm Bt. az önkormányzatnak.

A Magyar Nemzet az ügyben megkérdezte a főpolgármestert is.

Karácsony Gergely azonban nem kis meglepetésre azt állította, hogy még csak nem is hallott az ügyről.

A politikus kijelentése azért érdekes, mert éppen pártjának, a Párbeszédnek a társelnöke az a Barabás Richárd, aki a 11. kerület alpolgármestere. Karácsony Gergely annak ellenére, hogy állítása szerint semmit nem tud a pedofilbotrányról, azt mondja, biztos abban, hogy László Imrének, Újbuda DK-s polgármesterének nem kell lemondania.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató