2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kocsis Máté kiosztotta a baloldalt: Varjut sem a pókjárása miatt ítélték el

A hétfői napirend előtti felszólalások során a DK a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének kegyelmi ügye miatt bírálta a kormányt, a KDNP az újbudai óvodában kirobbant pedofilbotrányról beszélt, a Fidesz pedig arról, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke megkezdete párttársainak mosdatását.

Kocsis Máté (Fidesz) azt mondta, hogy a múlt héten Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke „megkezdte a bűncselekménnyel vádolt párttársainak, beosztottjainak a mosdatását”. Gyurcsány Ferenc akkor arról beszélt, hogy nem a DK-s Varju László és nem a momentumos Fekete-Győr András volt az utolsó, akiket ártatlanul hurcolnak meg – emlékeztetett a kormánypárti politikus. Kocsis Máté kiemelte, hogy Varju Lászlót választási csalás és garázdaság miatt ítélték el jogerősen, Fekete-Győr Andrást pedig másodfokon marasztalták el hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Kocsis Máté Gyurcsány Ferenc kijelentéseit előremenekülésnek nevezte.

A DK elnöke ezzel ugyanis azt üzeni valamennyi baloldali önkormányzatnak, politikusnak, nyugodtan kövessenek el bármit, „majd rákenik a politikai ellenfelekre” – fogalmazott.



A felszólaló az újbudai pedofilbotrány ügyére áttérve megjegyezte, hogy a hatékony megelőzésről, az alapellátás megerősítéséről „nem papolni kell”, hanem meg kell szavazni a gyermekvédelmi törvényt.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára azt felelte, hogy Gyurcsány Ferenc súlyos vétket követett el a demokrácia ellen, amikor sokadjára fenyegette meg a baloldali képviselőket elítélő bíróságot. Mindenkit megillet a védelemhez való jog, mindaddig, amíg el nem ítélik, de ezek után a bíróságot fenyegetni, „egy gyáva, aljas bolsevik tempó”. Jobboldali, kormánypárti politikus soha nem fenyegette az őt elítélő bíróságot – érvelt.

Ezt a fenyegetést nem véletlenül utasította vissza a bíróság minden vezetője – emelte ki az államtitkár.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató