2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A háború árnyékában üzletel Macron Oroszországgal

Miközben Emmanuel Macron már NATO-katonák bevetését szorgalmazná Oroszország ellen, az atomiparban vígan üzletel a Kreml által irányított vállalatokkal.

Miközben Emmanuel Macron esküt tett arra, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy Vlagyimir Putyin elveszítse az ukrajnai háborút, Franciaország és Oroszország közösen működtet egy németországi urándúsító üzemet, sőt, bővítené azt – írja a La Veritá.

A Kreml által irányított Roszatom és a Framatome közös urándúsítója bolgár, cseh, magyar és szlovák erőműveknek szállít, amelyek 100 millió embert látnak el árammal.

Az egyik lengyel think tank számításai szerint a „putyini vállalkozások" legfőbb ügyfele Franciaország az Európai Unióban, 2022-ben például 720 millió euró értékben kötöttek megállapodásokat.

Nem véletlen, hogy a franciák élesen elleneznek minden olyan szankciót, ami az orosz atomenergia ellen irányulna. Bár Brüsszelben a magyar vétót emlegetik ebben a kérdésben, azt a legtöbb nyugati lap is elismeri, hogy más országok is Magyarország ellenállása mögé bújnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató