2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Falfirkákkal állnak ki a bebörtönzött terroristák mellett a hazai antifák, a Kutyapárt is érintett lehet

Az elmúlt napokban az Antifainfo Budapest Facebook-oldal több falfirkáról készült fotót is megosztott. Ezeken a fújásokon a tavaly februári támadásokat elkövető, ezekért bebörtönzött antifa terroristáknak követelnek szabadságot. Elképzelhető, hogy a Kétfarkú Kutyapárt egyik passzivistája is érintett lehet a fújásokban, melyeket egy bejegyzés szerint már korrigáltak.



Március 18-ra hirdetett „Akciónapot” az Antifainfo Budapest Facebook-oldal. A felhívásban azt kérik követőiktől, hogy csináljanak „akciókat, graffitiket, szolidaritási fotókat, és gyűléseket a nagykövetségek előtt”. A felhívás közzététele óta több fényképet is megosztottak, melyeken valakik a „FREE ALL ANTIFAS!” feliratot fújták ki.

Korrigálták a festéseket

A Nacionalista Zóna Telegram-csatorna tett közzé egy bejegyzést még vasárnap reggel, ami alapján az antifasiszta fújások korrigálásra kerültek.

„PRISON 4 ALL ANTIFAS!”

– hirdeti a némileg módosult falfirka.

A montázs szerint egy „ILARIA BASTARDI!” felirat is elhelyezésre került az eredeti kiírás mellé. Mint az közismert, Ilaria Salis az egyik antifasiszta, aki Magyarországon várja előzetes letartóztatásban a jogerős ítéletet a tavaly februári antifa támadások ügyében. Budapesten ketten vannak őrizetben, Németországban és Olaszországban azonban további elkövetőket fogtak el a hatóságok. A szélsőbaloldaliak azért tüntetnek, hogy őket ne adják ki Magyarországnak, ahol szerintük kegyetlen börtönkörülmények várják őket.

Kutyapárti passzivista fújhatott?

A Magyar Jelen információi szerint a közzétett fényképek egy része Budapesten, a Kacsóh Pongrác úti aluljáróban készültek, egy másik fújás helyszíne pedig egyértelműen a Városliget, a néhai Petőfi Csarnok területét körbevevő kerítés. A környéken folyamatosan jelennek meg antifa feliratok, matricák és egyéb propaganda termékek.

Ez azért lehet érdekes, mert a közelben lévő BVSC-stadionban van a lemondási botránnyal sokak szerint végleg hiteltelenné váló Kétfarkú Kutyapárt központja.

A Magyar Jelen pedig tavaly írta meg, hogy a Kétfarkú Kutyapárt egyik passzivistája L. Andrea, aki a kutyapárti passzivizmusa mellett nyíltan vállalja antifasiszta aktivizmusát is. 

(Magyar Jelen)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató