2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Tömegmészárlást tervezett a miskolci fiatal, most vádat emeltek ellene

Ötven embert akart meggyilkolni az a 17 éves miskolci fiú, akit a TEK kommandósai egy évvel ezelőtt vettek őrizetbe. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség most emelt vádat ellene. A még mindig letartóztatásban lévő vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványoztak.

A fiú azt tervezte, hogy a 18. életévének betöltése után fegyvert vásárol, beiratkozik egy lövészklubba, majd tömegmészárlást hajt végre a volt általános iskolájában. Legalább két terembe akart bemenni, és ott ötven gyereket meggyilkolni.

Az amerikai iskolai mészárlások alapján azt gondolta, hogy a legjobb lenne, ha a kiérkező rendőrök tűzharcban lőnék le. Úgy gondolta, arra nem lenne képes, hogy fegyverét önmaga ellen fordítsa.

A gyanúsítotti kihallgatásán azt mondta,

pszichés problémákkal küzd, senkit sem akart megölni.

A mostani vádiratból kiderült, hogy 2022 ősze és 2023 januárja között beszélt osztálytársainak a tervéről, amit azért akart végrehajtani, mert a társadalom nem érti meg őt. Előkészületként videófelvételeket készített oktatási intézményekben, interneten rákeresett, hogyan szerezhet illegálisan fegyvert, illetve házilag hogyan készíthet lőfegyvert vagy bombát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató