2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Trump szerint a demokratákat támogató zsidók "utálják a vallásukat" - A Fehér Ház reagált

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, hogy a Demokrata Párt zsidó támogatói „utálják a vallásukat”. Erről a Newsweek írt.

"Minden zsidó, aki a demokratákra szavaz, gyűlöli a vallását. Mindent gyűlölnek Izraelben, és szégyellniük kellene magukat, mert Izrael el fog pusztulni"

- mondta a Fehér Ház volt vezetője március 18-án egy podcast-megjelenés során.

Válaszul a Fehér Ház helyettes sajtótitkára, Andrew Bates antiszemitizmussal vádolta Trumpot.

"Joe Biden amerikai elnök nem hagyja büntetlenül az aljas és erőszakos antiszemita retorikát. Nincs mentség a mérgező, hamis sztereotípiák terjesztésére, amelyek polgártársainkat fenyegetik" - mondta Bates.

A helyettes sajtótitkár szintén elítélte a terjedő antiszemita érzelmeket, és felszólította a politikusokat, hogy "nevezzék a gyűlöletet annak, ami, és egyesítsék az amerikaiakat ellene".

Trump korábban már bírálta azokat a zsidó származású amerikaiakat, akik a demokratákra szavaznak. Így 2019-ben azt mondta, hogy "vagy teljes tájékozatlanságról, vagy nagyfokú hűtlenségről" tesznek tanúbizonyságot.

Közben februárban az amerikai sajtó arról írt, hogy Biden a közelmúltban magánbeszélgetésekben Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt seggfejnek (angolul asshole) és más megvető szavakkal nevezte.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató