2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Vitézy Dávid bejelentette: elindul főpolgármester-jelöltként

Vitézy Dávid elindul főpolgármester-jelöltként a júniusi önkormányzati választáson – jelentette be a volt közlekedési államtitkár a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Szerinte Budapesten öt súlyos problémával kell szembenézni.

- Nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet.

- Nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból, emiatt van ennyi dugó és emiatt rossz a levegő.

- Az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházak, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján.

- A közterek nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca.

- A körúton túli Budapestet, ahol a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut.

Vitézy szerint a problémákat eddig azért nem sikerült megoldani, mert a főváros pártpolitikai csatatérré változott, ahol minden ügyet átsző a két politikai oldal háborúja.

„Míg a kormány sorra leállítja a fontos budapesti fejlesztéseket és elvonja a forrásokat, a városvezetés áldozatszerepben tetszeleg és még akkor is tétovázik, amikor minden lehetősége meglenne határozottan előrelépni”

– mondta a videóban. Szerinte a főpolgármester-választás tétje, hogy pártpolitikai csaták helyett lesz-e valódi városfejlesztés Budapesten.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató