2024. április 21. - Konrád
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

6,2 milliárd forintba kerül a MOL-nak az Újpest FC

A MOL már február elején jelezte, hogy leányvállalata, a Vagyonkezelő Kft. révén megvásárolja az Újpestet, a legújabb információk szerint 6,2 milliárd forintot fizet a belga Roderick Duchatelet érdekeltségi körébe tartozó cégért.

A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn jelezte, az ügylet létrejön, úgy, hogy a MOL kérésére Duchatelet megalapította az Új Lila Labdarúgó Kft-t, amelybe bekerült az Újpest 1885 Futball Kft.-ben meglevő 98,75 százalékos, illetve az Újpest Labdarúgó Akadémiában meglevő 100 százalékos üzletrésze.

A döntésről beszámoló Népszava információi szerint a 6,2 milliárd kifizetésével párhuzamosan egy másik rapid megoldásért kiáltó problémakör is körvonalazódik: a megosztott újpesti utánpótlás-nevelés egyesítése.

Az UTE, vagyis a labdarúgó szekciótól függetlenül működő egyesület ugyanis 200 millió forintot kap állami támogatásként az utánpótlás-nevelésre, míg az Újpest FC nulla forintot. Ez annyit jelent, hogy Újpesten egymás mellett két utánpótlás klub működik, és a kettő között nincs átjárás, ami csak tovább árnyalja a magyar futball bizarr viszonyait. 

A csúcsvezető - aki a MOL-csoportot fogja képviselni az Újpest FC-ben - eddig a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője volt, jelenleg Ratatics Péter az.

A Nemzeti Sport értesülése szerint a napi ügyekért Benczédi Balázs, a leendő új ügyvezető felel majd.

A MOL a vásárlás bejelentésekor leszögezte, kiszámítható tulajdonosként hosszútávon garantálja a támogatást, hogy a klubnak múltjához méltó jövője legyen. Bár a tulajdonosváltás még nem zajlott le, de a lap információi szerint MOL máris tulajdonosként viselkedett, új edzőt nevezett ki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató