2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Tarjányi Péter: Az Egyesült Államok magára hagyta Ukrajnát

A biztonságpolitikai "szakértő", aki nemrég még arról beszélt, hogy Putyint bíróság elé fogják állítani, most 180 fokos fordulatot vett.

„Mondhat bármit a Nyugat, Vlagyimir Putyinnak igenis nagyon komoly támogatottsága van Oroszországban”

– jelentette ki Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorának legújabb adásában.

A biztonságpolitikai "szakember" arról is beszélt, hogy az újraválasztott orosz elnök választási sikerével egyértelműen bizonyította, hogy a háborús fiaskók és az ellenzék erőteljes próbálkozásai ellenére is megingathatatlan, és szinte bármilyen válságon át tudja magát navigálni. 

A bukott kommandós szerint egyértelműen kijelenthető, hogy

az Egyesült Államok magára hagyta Ukrajnát a háborúban, és a terhek nagy része emiatt jelenleg Európára hárul.

Tarjányi szerint Oroszország a helyzetet kihasználva még az idén megpróbálja eldönteni a háború menetét, még annak ellenére is, hogy egy esetleges Trump-győzelem ősszel nagyban javítana az oroszok tárgyalási feltételein.

Nem őrült Emmanuel Macron, amikor nyugati fegyveres erők alkalmazásáról beszél Ukrajnában, hiszen nagyon komoly tanácsadói kör és titkosszolgálati információk állnak a rendelkezésére – közölte Tarjányi.

Hozzátette, hogy Franciaország a jelenlegi helyzetben egyértelműen Európa vezető szerepére tör, amire biztonságpolitikai szempontból Nagy-Britannia kilépésével, egyedüli atomhatalomként meg is van a lehetősége.

Kiemelte, hogy szinte lényegtelen, hogy az oroszoknak több ezer, míg a franciáknak közel 300 atomtöltetük van, hiszen egy tragikus csapásméréshez 1-2 darab is bőven elég.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató