2024. május 31. - Angéla, Petronella
EUR : 384.95
USD : 355.22
Időjárás ikon25°16°

Bárándy Péter sem látta még Magyar Péter bizonyítékait

Szerinte az, aki az ügyészség közleményét kiadta, egy másik meghallgatáson ült.

Magyar Pétert a nyomozó főügyészség szerdára idézte be tanúként. Négy órán át tartott meghallgatása, Bárándy Péter végig vele volt. Az ügyvéd, egykori igazságügyi miniszter a Klubrádiónak azt mondta, egy kolléganőjével néhány napja vannak kapcsolatban Magyar Péterrel, aki megítélése szerint „segítségre méltó akcióba” kezdett. A tanúmeghallgatás, a büntetőeljárási törvénynek megfelelő, kiegyensúlyozott hangulatú volt. Semmi olyan nem történt, ami kifogásolható lenne – tette hozzá.

Bárándy Péter a Központi Nyomozó Főügyészség később kiadott közleményéről ugyanakkor azt mondta, az az érzése, aki azt kiadta, nem ugyanott töltötte azt a négy órát, ahol ő.

Nem erről volt szó – jelentette ki.

Szerinte Magyar Péter a sok feltételezés mellett három tényt is előadott. Megnevezte azt a kormányban dolgozó vagy ahhoz közeli személyt, aki a Völner–Schadl-ügy bűnügyi irataiból eltüntette az őt kompromittáló adatokat. Az ügyészségről nem állított ilyet.

Volt arról szó, hogy egy kormánytag közvetlen emberének minősíthető Schadl György, a bírósági végrehajtók bukott elnöke, illetve arról, hogy valaki (akit még nem nevezett meg) figyelmeztette Völner Pál volt miniszterhelyettest, hogy eljárás készül ellene, legyen óvatos.

Bárándy Péter még nem látta Magyar Péter jövő keddre ígért bizonyítékait, azt mondta, azok valószínűleg hangfelvételek és értékesek lehetnek.

Jelezte, nem gondolja, hogy Magyar Péternek feljelentési kötelezettsége volt, de erről szerdán nem is volt szó, ilyen fenyegetést se hallott az ügyészségen.

Ez a kötelezettség csak hivatalos személyeket terhel, de legtöbb esetben náluk is csak fegyelmi eljárással jár elmulasztása. Amikor elvállalták Magyar Péter jogi képviseletét, nem tudták, a szerdai meghallgatás milyen tárgyban történik, de Magyar Péter tehet feljelentést azokban az ügyekben, amelyekről tud.

Az egykori igazságügyi miniszter korábban, amikor Magyar Péter volt felesége távozott a tárca éléről, Varga Juditról azt mondta, hogy egy katona volt, a miniszteri poszthoz elvárható mentalitás nélkül, de reputációját Völner ügye ásta alá.

Ha nem vette észre a legközvetlenebb munkatársánál a korrupciót, ami elképzelhetetlen, akkor az a baj, ha meg észrevette, akkor az – fogalmazott akkor.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató