2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Orosz rakétatámadás érte Kijev központját

Az ukrán légierő Tu–95-ös stratégiai bombázó-repülőgépek lehetséges rakétakilövéseiről számolt be. Azt jelentették, hogy az orosz megszállók 9 darab Tu–95-ös stratégiai bombázót indítottak az Olenya repülőtérről – közölte a Unian.

Körülbelül 9 darab Tu–95-öst észleltek az Olenya repülőtérről (murmanszki körzet, Oroszország). A kilövési vonal elérésének becsült ideje hajnali 3 óra. A helyzetről később tájékoztatjuk Önöket. Ne hagyják figyelmen kívül a légiriadót – állt a közleményben.

A déli és keleti régiókban a Tu–95MS típusú repülőgépekből indított cirkálórakéta-indítások veszélye miatt hirdettek rakétariadót.

„Több Tu–95MS típusú repülőgép felszállása is megerősítést nyert Olenyából, amelyek mind a Kaszpi-tenger felé tartanak. Valószínűleg harci repülésről van szó, ami azt jelenti, hogy helyi idő szerint 03:30 és 04:00 óra között Engels térségében lesznek, és ha a kilövések innen történnek, akkor a rakéták várhatóan 04:30–05:50 körül lesznek a légterünkben. A Kaszpi-tenger térségében valószínűleg 04:40–06:00 között lesznek. Ha a kilövések innen történnek, akkor 06:00–07:20 körül várjuk a rakétákat a légterünkben” – írták korábban.

A Podilszkij körzetben egy vállalkozás területére rakétaszilánkok hullottak. A Szvjatoscsinszkij körzetben szintén egy lakóházra hullottak a törmelékek

– tette hozzá Klicsko.

Egyes források azonban úgy vélik, hogy a támadás azért indult, mert az orosz hadvezetés meg akarta bosszulni a múlt heti, Belgorodot és Kurszk régiót ért támadásokat, melyeket állítólag ukránbarát orosz lázadók hajtották végre, akik az orosz elnökválasztást akarták megzavarni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató