2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

A német bíróság jelentést követel Magyarországtól a brutális antifa támadók miatt

A berlini bíróság tudni akarja, hogyan bánnak a nem bináris-személyekkel, mert a szenátus szerint a magyar kormány gender-, homo- és transzellenes. A vád alapján ártatlan emberekkel erőszakoskodtak Ilaria Salisék, ám most már rettegnek a magyarországi büntetéstől.

A berlini fellebbviteli bíróság jelentést kér Magyarországtól, hogy hogyan bánnak az őrizetben lévő nem bináris-személyekkel, és milyen védelmi intézkedések vannak érvényben – írja a Die Tageszeitung annak kapcsán, hogy Maja T., aki a vád szerint Ilaria Salis szélsőbaloldali antifa aktivistához hasonlóan részt vett a magyarországi támadásokban, kiadatási paranccsal néz szembe. A cikk következetesen szélsőjobboldaliak ellen elkövetett erőszakról ír, ám valójában békésen hazafelé sétáló magyarokat támadtak meg brutális kegyetlenséggel.

A szenátus nem hagyja figyelmen kívül, hogy a jelenlegi magyar kormány politikáját gender-, homo és transzellenesnek kell nevezni

– áll a bíróság közleményében, amely azt állítja, hogy a homoszexuálisok és transzneműek egyenlő bánásmódja érdekében Magyarországon korábban elért intézkedéseket diszkriminatív módon eltörölték.

Maja T. védőügyvédei már korábban figyelmeztettek a magyarországi „tarthatatlan" börtönkörülményekre, és attól tartanak, hogy nem várható tisztességes eljárás az antifasiszták ügyében. A bíróság most azt is hangsúlyozta, hogy Maja T. esetében a diszkrimináció veszélyét eseti alapon kell bizonyítani.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató