2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Vitézy: Karácsony Gergely lehetetlen feltételeket állítva menekül a vita elől

„Sajnálom, hogy Karácsony Gergely főpolgármester lehetetlen feltételeket támasztva próbál jó előre kibújni a főpolgármester-jelölti vita lehetősége elől”

– írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, aki a héten bejelentette, hogy független jelöltként indul a főpolgármesteri választáson.

Vitézy ezzel a főpolgármester szerdai kijelentésére reagált: Karácsony egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy azután lesz hajlandó politikai vitán részt venni, ha letisztázódott, ki is a valódi kihívója. Ugyanis azt gondolja, hogy Vitézy Dávid valójában a "Fidesz jelöltje", és Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt, hanem vissza fog lépni Vitézy javára.

Vitézy szerint Karácsony elvárása irreális, amit csak arra használ, hogy meneküljön a vita elől, amivel szerinte viszont tartoznak a budapestieknek.

„A budapestiek idén júniusban három érdemi ajánlat közül választhatnak: indul a kormányszóvivő, aki a Gellért-hegyről letekintve gyurcsányozik, de semmit nem mond Budapestről. Indul a jelenlegi főpolgármester, aki permanens ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányt folytat a Városházáról, és akkor is a kormányra mutogat, amikor még a mai keretek között is lehetne előrelépni. És indulok én is, de velük ellentétben Budapestről, a városunk problémáiról és jövőjéről, a terveimről szeretnék beszélni ebben a kampányban, nem az unalmas pártpolitikai csatákat folytatni.”
 
Vitézy a posztját azzal zárja, hogy ő továbbra is kész vitázni, „kettesben, hármasban vagy négyesben, Budán vagy Pesten, ülve vagy állva.” 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató