2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Vucic: az USA tudott a terrortámadásról

Aleksandar Vučić szerb elnök szerint az amerikai és a brit nagykövetség felhívása, hogy ne látogassanak el a moszkvai bevásárlóközpontba, arra utal, hogy a különleges szolgálataiknak információik vannak a lehetséges terrortámadásokról.

"Március 7-én az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége felszólította állampolgárait, hogy ne menjenek bevásárlóközpontokba és koncerttermekbe vásárolni. Ez azt jelenti, hogy titkosszolgálataik lehallgattak bizonyos beszélgetéseket, és tudták, hogy ez meg fog történni...

– mondta Vučić a Prva TV- ben, és hozzátette, hogy az ellenségeskedés eszkalációjára számít Ukrajnában és közeledő konfliktusra globális szinten.

Szerbia elnöke korábban a televízióban részvétét fejezte ki Oroszország vezetésének és népének a moszkvai terrortámadás kapcsán. Azt is megerősítette, hogy szombatra összehívta a szerb nemzetbiztonsági tanács ülését a moszkvai terrortámadás fényében.

Milorad Dodik, a Bosznia-Hercegovinai Szerb Köztársaság (RS BiH) elnöke elítélte a péntek esti moszkvai terrortámadást. Hozzátette: a tragédia emlékeztet a terrorizmus elleni küzdelem szükségességére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató