2024. május 30. - Janka, Zsanett
EUR : 384.95
USD : 355.22
Időjárás ikon25°16°

Egymillió forint fölött egy budapesti téglalakás átlagos négyzetméterára

A fővárosi lakáspiac áremelkedéssel indította az évet, az első két hónapban a téglalakások átlagos négyzetméterára már egymillió forint fölé emelkedett - közölte a Duna House az MTI-vel.

Az ingatlanközvetítő cég saját elemzése szerint a használt téglaépítésű lakások átlagos négyzetméterára a fővárosi kerületekben 558 ezer és 1,3 millió forint között volt az első két hónap tranzakciói alapján. 

Használt téglalakásra átlagosan 56,5 millió forintot fordítottak a fővárosban ingatlant vásárlók, a kerületek többségében egy 40 négyzetméter körüli lakás megszerzéséhez 40 millió forint is elég lehetett az év első két hónapjában.

A Duna House kiemelte, hogy az árak annak ellenére emelkedtek a használt és az új lakások piacán a fővárosban 2023-ban, hogy enyhe volt a kereslet és alacsony a tranzakciószám.

Az elemzésből kiderült az is, hogy Budapest legmegfizethetőbb kerülete az idei évben eladott téglalakások adatai alapján a XIX. kerület (558 ezer forint/négyzetméter), míg a legmagasabb (1,3 millió) az I. kerület, tehát több, mint 2,5-szeres a különbség a legolcsóbb és a legdrágább budapesti kerület átlagos négyzetméterára között.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató