2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Sacks: egyre valószínűbb, hogy Ukrajna áll a terrortámadás mögött

Egyre valószínűbbnek tűnik az a verzió, hogy Ukrajnának köze van a Moszkva melletti Crocus City Hall elleni terrortámadáshoz – közölte David Sacks amerikai üzletember az X közösségi oldalon.

Ha Kijev valóban bűnös a tragédiában, akkor az Egyesült Államoknak el kell utasítania, hogy ne váljon cinkossá – tette hozzá az üzletember.

Az USA soha nem bocsátana meg egy ilyen terrortámadást, és az oroszok sem fognak

- írta az X-en.

Korábban a francia Hazafiak párt vezetője, Florian Philippot követelte, hogy vizsgálják ki a Kijev és a “Crocus City Hall”-ban elkövetett terrortámadás közötti esetleges kapcsolatokat. Véleménye szerint azonban Emmanuel Macron francia államfő ezt meg fogja akadályozni.

Ugyanakkor az amerikai hatóságok azt állítják, hogy Ukrajnának semmi köze a koncertteremben elkövetett terrortámadáshoz. A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsa sajtószolgálatának vezetője, Aidrienne Watson azt mondta, hogy a támadásért a teljes felelősséget az “Iszlám Állam” viseli. Donald Trump volt amerikai elnök korábban úgy nyilatkozott a terrorszervezetről, hogy azt maga Barack Obama hozta létre.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató