2024. április 21. - Konrád
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Egy orvos visszautasította egy AfD-s politikus kezelését Németországban

Baden-Württemberg tartományban egy orvos megtagadta az egyik betegének kezelését, mert az az Alternatíva Németországért (AfD) párt helyi politikusa.

Az orvos döntését állítólag az váltotta ki, hogy a helyi újságban látott egy fotót a politikusról, Heiko Nüßnerről, aki pártja egyik rendezvényén vett részt. Ezután az orvos azt mondta neki, hogy

egyértelműen eltérő politikai nézeteik miatt keressen új rendelőt.

Nüßner, aki korábban 26 évig volt kereszténydemokrata (CDU) politikus, a Bild című lapnak elmondta, hogy „nagyon meglepte” ez a reakció, mivel soha nem beszélt az orvossal politikáról. Az AfD politikusa elmondta: „Csalódtam a CDU-ban a párt politikája miatt. Számomra az AfD az új CDU, és semmiképpen sem szélsőjobboldali”.

Nüßner három évvel ezelőtt szenvedett balesetet, ami miatt kerekesszékbe kényszerült. Amikor március elején receptet kért az orvostól, az orvos megtagadta annak kiadását. 

Az orvos a Bildnek úgy reagált, hogy a politikusról készült fotó csak a „hab volt a tortán”.

„A pácienst már előzetesen is nagyon kellemetlennek találtam a követelőző és rámenős természetével” – mondta. Hozzátette, a Nüßner által kért gyógyszer nem volt „létfontosságú”, de ha akut kezelésre szorulna, akkor ellátná. 

A Bildnek adott interjújában az orvos elmondta,

azért nem akarja továbbra is kezelni a politikust, mivel semmilyen antidemokratikus tendenciát nem akar támogatni. 

Az AfD-t több német tartományban is „szélsőséges” szervezetként tartja számon a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV).

2021-ben Andrea Zürcherrel az AfD egy másik politikusával történt hasonlón eset, amikor az ő háziorvosa, szintén egy helyi újságban megjelent fotó után közölte a politikussal, hogy keressen másik háziorvost, mivel „megromlott kettejük között a bizalom”. 

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató