2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Hihetetlen: a Soros-blog már a terroristák testi épsége miatt aggódik

Mészáros Juliska nagyon aggódik...

Az alábbi cikk jelent meg a 444.hu-n:

A Soros-blog hazai ügynöke valószínűleg a TASZ-t meg a Helsinki Bizottságot küldte volna a tadzsik terroristák segítségére, aki több mint 100 embert gyilkoltak le...

Persz lehet úgyis csinálni ezt, ahogyan a franciák tették, 7 évbe tellett, amíg elítélték a Bataclan-i mészárost, Abdeslamot.

Az oroszok picit határozottabbak... a terroristák egyébként tegnap álltak a bíróság elé, ebben a cikkünkben olvasható.

Vádat emeltek a pénteki, Moszkva melletti, krasznogorszki Crocus City Hall elleni terrortámadásban részt vevő négy tádzsik férfi ellen, akik a vád szerint legalább 137 embert öltek meg.

A 30 éves Dalerzson Mirzojev, a szintén 30 éves Szaidakrami Racsabalizod, a 25 éves Samszidin Fariduni és a 19 éves Muhammadszobir Faizov előzetes letartóztatását május 22-ig rendelte el a bíróság, de ez meghosszabbítható addig, amíg el nem kezdődik a tárgyalásuk. Életfogytig tartó szabadságvesztést kaphatnak, Mirzojev, Racsabalizod és Fariduni elismerte bűnösségét.

A Krasznogorszkban lévő koncertteremben pénteken történt terrortámadás. A 137 halálos áldozattal járó merénylet után 11 embert vettek őrizetbe, közülük négyen közvetlenül is érintettek voltak a támadásban. Később kiderült, hogy mind a négyen külföldi állampolgárok.

A vádlottakról készült felvételek alapján látható, hogy mindannyiukat megverték, egyikőjük kerekesszékben érkezett a bíróságra. Brutális kihallgatásukról videók is készültek, amiket az orosz biztonsági erők szivárogtathattak ki. Mind a négy férfi véraláfutásokkal, szétvert arccal jelent meg a bíróságon, Racsabalizod fülét bekötötték, állítólag azért, mert azt levágták, már az elfogása, pontosabban letartóztatása közben. Mirzojev nyakára a fotók szerint egy szakadt műanyag zacskó volt tekerve, Faizovnak pedig a Reuters szerint hiányzik az egyik szeme - írja Mészáros.

Igen, Juli...

Az oroszok Szergejéket küldték a gyilkosokhoz, nem a Soros-szervezetek liberálisait, mivel azokat be is tiltották az országban.

Mesélünk is a kínzásról:

Az őrizetbe vétel során Muhammadsoobir Faizov szemét kiütötték a szemüregéből.

Faizov nem nyitotta ki a szemét és nem beszélt az újságírók előtt, katétert helyeztek be neki. Állapota nem részletezett.

Ő volt, aki a fehér Renault-ot vezette a szökésük közben, illetve filmezte a vérengzést. 19 éves a terrorista.

A másiknak a fülét vágták le...

A kihallgatásuk sem volt annyira liberális...

Az egyik őrizetbe vett tádzsikisztáni migráns terrorista az izgalomtól elájult, ezért "töltőre" kötötték. Bár nem volt orosz állampolgár, a különleges erők tiszteletben tartották a jogait, és adtak neki egy telefont, hogy hívhassa az ügyvédjét.

Tény, hogy van egy szokásos kihallgatás: a TA-57-es katonai tereptelefon (köznyelvben "tapik") segítségével, a tekercs (induktornyél) elforgatásával akár 80 voltos elektromos kisüléseket bocsátanak ki vezetékeken keresztül, amelyeket viszont a fogoly ujjainál, fülénél vagy nemi szervénél fogva csatlakoztatnak, szintén a jobb hatás érdekében az elfogott harcost vízzel kell leönteni...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató