2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Shaman kiadott egy dalt a Crocusban történt terrortámadásról

 Shaman orosz énekes (Jaroszlav Dronov) új dalt szentelt a Crocus City Hall koncerttermében történt terrortámadás áldozatainak.

„A moszkvai Crocus városházán elkövetett embertelen terrortámadás áldozataira emlékezünk nemzeti gyászunk napján, egy tegnap általam írt dallal szeretnék tisztelegni mindazok emléke előtt, akik meghaltak”

– írta SHAMAN a Telegram csatornáján.

Megjegyezte, hogy a dal bevételszerzéséből származó összes pénzt az áldozatok megsegítésére fordítják.

"Gyászoljuk az áldozatokat, és imádkozunk a túlélők egészségéért. Lehetetlen megérteni, elfogadni vagy felfogni a történteket. Annyira fáj, hogy még sikítani sincs erőnk. Ez mindannyiunknak fáj. Fáj az egész országnak" - írta a művész.

A "Requiem 22.03.24" című dalhoz készült videoklip a YouTube platformon jelent meg. A dal szövege az énekesnő hozzáállását közvetíti a króci tragédiához:

"Örökre minden oroszszívében - 22.03.24"

- énekli a művész egy téglafal hátterében.

 

A lövöldözés és a tűz március 22-én este történt egy koncert előtt a Moszkva melletti Krasznogorszkban található Crocus City Hallban. A RIA Novosztyi tudósítója, aki szemtanúja volt az incidensnek, arról számolt be, hogy több álruhás, maszk nélküli férfi berontott a csarnokba, közvetlen közelről lőttek az emberekre és gyújtóbombákat dobtak. 140 áldozatról lehet tudni cikkünk megjelenéséig.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató