2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kifulladt Poloska Péter forradalma! Remegő kézzel magyaráz 500 bohócnak (Videó)

Magyar Péter kedden nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt Varga Judittal való beszélgetésének egy részletével, majd bejelentette, hogy este hatra tüntetést szervez a Legfőbb Ügyészség épülete elé, ahonnan a tervek szerint átsétálnak majd a Kossuth térre. Követeléseik között szerepel például a kormány és Polt Péter legfőbb ügyész lemondása.

A kezdés előtt negyed órával 200-300 ember gyülekezett a Markó utca 16. előtt, ahol csendben várakoztak a sok újságíró és operatőr társaságában. Egyszer csak megérkezett Nagy Ervin is, és egy teherautónyi profi hangtechnikát vitt magával. Ő és emberei végzik a hangosítást, mert támogatja Magyart, most épp ezzel. A mai három órában nem tervez felszólalni, de hozzátette, hogy lesz még sok esemény, ahol beszél majd.

Ügyészség kapujába ketten kihúztak egy „Polt Péter, lebuktál te is” feliratú molinót, az épület bejáratánál rendőrsorfal áll.

Ettől függetlenül nem sok a rendőr, pedig a kezdés hivatalos időpontjában 500 álldogáló demonstrátor érkezett meg az ügyészség elé, az utca mindkét vége felől.

Magyar Péter taps és füttyszó mellett vonult a teherautóhoz, a kb. 500 fős bohócbrigád a nevét skandálja. A szervezők pódiummal nem készültek, ezért Magyar elvileg a Nagy Ervin által biztosított teherautó platójáról beszél majd bohócaihoz. 

 

Elkezdte beszédét Magyar, akinek a keze úgy remeg, mint a kocsonya:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató