2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Poloska Péter emelte a tétet: már Orbánnak kell távoznia, április 6-án többszázezer embert viszek utcára

Miután a tüntetők között több száz fáklyát osztanak szét, elindul a "vonulás" a Kossuth térre. 

A tüntetők elindultak a Kossuth térre. Közben a teherautóról Nagy Ervin mondta el a tömegnek, hogy milyen irányba kell haladni, majd azt kiabálta, hogy „ne féljetek”.

A tömeg egy része egyenesen a parlament felé indult az Alkotmány utcánál, de Nagy Ervin – aki vezeti a kisteherautót – jelezte, hogy a Vértanúk tere felé kell haladni, így most megállt a menet.

Megérkezik a Messiás.  

Magyar elnézést kért a szervezési malőrért, a rendőrök azt mondták neki, hogy a gépjárművel nem lehetett behajtani a Kossuth térre. A beszéddel kicsit még várnak, hogy mindenki át tudjon érni a színpadhoz. 

Magyar Péter úgy látja, soha semminek nincs következménye Magyarországon, nem volt felelősségre vonás, de ennek most véget vetnek. Ezután felidézte Orbán Viktor 444-nek adott nyilatkozatát, amit fújolással fogadtak a tüntetők. Magyar Péter felsorolta: a kormányfő nem foglalkozik többek között jogállamisággal, nőügyekkel, üzleti ügyekkel, szakmai szervezetek álláspontjával, kegyelmi ügyekkel, a gyermekek védelmével, a betegek szakszerű ellátásával.

Mi az amivel Magyarország miniszterelnöke foglalkozik? – kérdezte Magyar Péter, majd több kérdést is felsorolt, például: mi az az ingerküszöb, ami még megérinti az embereket ebben az országban? Miért van ügyészség és igazságszolgáltatás, ha Rogán Antal dönti el, hogy milyen nyomozati anyag kerül a bíró elé?

Eddig és ne tovább, gyakoroljunk nyomást a kormányra – jelentette ki Magyar Péter azzal folytatva, hogy álljanak ki a betegekért, az ápolókért, a tanárokért, a diákokért, a családokért, a gazdákért, a kiemelkedően teljesítő vállalkozókért, akiktől elveszik a vállalkozásaikat, a szabad piac szereplőiért, a bíróságon dolgozó bírókért, leírókért és ügyészekért, akik szerinte politikai nyomás alatt dolgoznak.

Ezután bejelenti a következő tüntetést.

Április 6-a, 15 óra, ekkor lesz a következő tüntetés a Kossuth téren, ahova Magyar több százezer embert vár.

Mint mondta,

nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor. Eddig leginkább Rogánra lőtt, emelte a tétet.

Azt követelte, hogy a kormány tagja vállalják a jogi és politikai felelősséget, és távozzanak a hivatalukból. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató