2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Reagált a KNYF: Poloska Péter felvétele helytálló, Polt Péter nem uralja az Ügyészséget

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményben reagált a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételre, illetve arra, hogy milyen lépéseket tervez az ügyben.

„Helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint dr. Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül”

– közölte a Központi Nyomozó Főügyészség, amely ma ismét tanúként hallgatta ki Magyar Pétert. 

Az ügyészség valamennyi, a felvételen és a dr. Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi, értékeli és további bizonyítási cselekményeket végez – írták, hozzátéve, hogy

az ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség és valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat, és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nem csak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket.

A  Központi Nyomozó Főügyészség szerint minden a Völner–Schadl-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént, vagy folyamatban van. Erről az ügyészség részletes tájékoztatást fog adni március 28-án.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató