2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Poloska Péter bejelentette: este forradalom, mindenki utcára!

Magyar Péter kedd este 18 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé hívta a követőit, amikor kedd délután kijött a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épületéből. Magyar azt mondta, utána a Kossuth térre tervez átvonulni.

„Mindenkit arra szeretnék kérni vidéken és Budapesten, hogy ma este 6 órakor találkozzunk az V. kerületben, a Markó utca 16. szám előtt, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, és követeljük ennek az ügynek a független, objektív, politikai befolyásolástól mentes kivizsgálását, a valódi felelősök megbüntetését és minden szükséges tanú meghallgatását. És hogy ha ott összegyűltünk, akkor utána sétáljunk át békésen a Kossuth térre, és követeljük a kormány lemondását, és mondjuk azt ki, hogy eddig és ne tovább” – mondta Magyar.

Magyar elmondta, hogy az ügyészek mondatról mondatra végighallgatták az általa készített hangfelvételt. „Voltak kérdéseik, ezekre igyekeztem a legjobb tudásom szerint válaszolni. Nyilván értelmezni nem nekem kéne. Annyit tudok itt is elmondani, hogy ez valószínűleg az utóbbi harminc év, a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai és jogi skandallum. (…) Ahogy tegnap is mondtam, nem állt szándékomban ezt a hangfelvételt nyilvánosságra hozni. A volt feleségemet két vagy három hete kértem, hogy jöjjön be velem ebbe az épületben, hogy tőlem külön is tanúvallomást tegyen, de ő ennek nem tett eleget, ezt ő elutasította” – mondta.

Hozzátette, hogy az ügyészségtől nem kapott arra választ, hogy most milyen nyomozati lépéseket kívánnak tenni. „Azt gondolom, nem tehetnek más, mint hogy tanúként több kormánytagot megidéznek, sőt én azt mondom, hogy nem tehetik meg, hogy a miniszterelnököt ne idézzék meg tanúként. Nyilvánvalóan jóval több dologról van neki tudomása, mint amiről a volt feleségemnek és nekem tudomásom volt” – mondta.

Követjük az eseményeket.

 

Szerkesztőségünk a meccset nézi, de rájuk pillantunk néha. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató