2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Benyújtja a parlamentnek az Isztambuli Egyezmény ratifikálását a Momentum

Donáth Anna szerint ugyanaz a Varga Judit nevezte „politikai hisztinek” az Isztambuli Egyezményt, „aki nemrég azt nyilatkozta, hogy férje, Magyar Péter éveken át terrorizálta verbálisan és fizikailag is bántalmazta”.

A Momentum benyújtja a parlamentnek a nők elleni és a családon belüli erőszak megakadályozásáról szóló Isztambuli Egyezményt ratifikálását, melyre a kormány évek óta nem hajlandó – írta szerdán a Facebook oldalán Donáth Anna.

A párt azért pont most nyújtja be a javaslatot, mert Varga Judit – Magyar Péter róla szóló hangfelvételének publikálása után – arról posztolt, hogy kapcsolati erőszak áldozata volt. Donáth szerint Varga Judit igazságügyi miniszter korábban azt mondta az Isztambuli Egyezményről, hogy ez egy „politikai hiszti. A nők helyzete a legjobb állapotban van Magyarországon, nem kell választani a család és munka között, a kormány fellép a családon belüli erőszak ellen is. Az áldozatsegítésben, szociális és családpolitikában minden védelem adott.”

Donáth azt írta, személyesen is vitázott erről Vargával, „akinek a szeme sem rebbent akkor, amikor azt állította, a nők helyzetével minden rendben van Magyarországon. Ugyanaz a Varga Judit mondta ezt, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy férje, Magyar Péter éveken át terrorizálta, verbálisan és fizikailag is bántalmazta.”

A Momentum elnöke szerint „az egyezmény végeredményben minden családon belüli erőszak áldozatán segíthetne, legyen szó férfiakról vagy nőkről, fizikai, verbális vagy mentális bántalmazásról.

Ha valamikor, akkor most eljött az idő, hogy a kormány is belássa ennek szükségességét, és megszavazza a Momentum előterjesztését a parlamentben”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató