2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Magyar Péter nyomást gyakorolhatott az ügyészségre

Magyar Péter végül egy, a feleségével folytatott privát beszélgetéssel állt elő, amit ő maga rögzített. Lomnici Zoltán szerint az, hogy előbb tette közzé a bizonyítékait, minthogy benyújtotta volna, úgy értelmezi, hogy nyomást gyakorolt az ügyészségre.

Miután Magyar Péter előállt a hangfelvétellel, korábbi felesége Facebook-oldalán úgy reagált, hogy már egy éve ezzel fenyegette, és egy párkapcsolati erőszak képeit vázolta fel. Magyar Péter pedig minden ezzel kapcsolatos hírt tagadott, sőt még arra is utalt egy félmondattal, hogy ő maga volt párkapcsolati erőszak áldozata. Gulyás Gergely pedig a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon arról beszélt, hogy kipukkadt a lufi, egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának pedig semmi köze a közélethez.

Lomnici Zoltán szerint azt, hogy Magyar Péter, mielőtt benyújtotta a bizonyítékait, nyilvánosságra hozta a hangfelvételt, lehet úgy értelmezni, hogy előzetesen a nyilvánosság által nyomást kívánt gyakorolni az ügyészségre.

Az alkotmányjogász azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy az ügyészség mérlegelni fogja a felvételen súlyos állításokat megfogalmazó korábbi igazságügyi miniszter reakcióját is. 

Ha pedig ő azt állítja, hogy belső vagy külső kényszer hatására tette meg a nyilatkozatát, az a nyilatkozat semmis. Tehát nemcsak önmagában a felvételt és annak tartalmát kell vizsgálni, hanem hogy az azon elhangzó információ mennyire tűnik hitelesnek, és aki mondja, az hogyan reagál.

Lomnici emlékeztetett arra is, hogy a kényszer, fenyegetés az klasszikus kategóriája annak, hogy ne vegyenek figyelembe egy nyilatkozatot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató