2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Megteltek a hazai szálláshelyek húsvétra

Megteltek a hazai vendéglátóhelyek húsvétra. A Szállás.hu adatai szerint a legtöbben két és három éjszakára foglaltak az ünnepi hosszú hétvégére, illetve a tavaszi szünetre. A legnépszerűbb úti célok Eger, Gyula és Hajdúszoboszló. A magyarok mellett egyre több a külföldi vendég is országszerte, a felmérések szerint rekordév lehet idén a turizmusban.

Nem volt hiány turistából az egyik hajdúszoboszlói fürdőben. Kihasználva a jó időt, szinte elözönlötték a vendégek a medencéket. Húsvétkor pedig még ennél is nagyobb rohamra számítanak. A környékbeli hotelek már most megteltek, annyian foglaltak szállást a közelgő négy napos ünnepre.

„A szállodában szeretnénk elérni azért a 90 százalékos foglaltságot, 90–95-ig esetleg, illetve itt a gyógyfürdőben azért ezer fő fölötti számra számítunk, és ilyenkor gyakran előfordul, hogy az Aqua Palace-ban telt ház van, ezért minden vendégnek azt tudom javasolni, hogy előre online vásárolja meg a jegyet” – mondta Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Zrt vezérigazgatója.

Az egyik badacsonyi hotelben már nincs szabad szoba az ünnepekre, hetekkel ezelőtt lefoglalták az összeset.

Már készülnek a vendégek fogadására, idén különleges programkínálattal várják a betérőket.

„Vannak kisgyerekeknek szóló programjaink, mesedélelőtt, tojáskeresés, sok minden más, de azért a felnőttekre is gondolunk különböző boros programokkal, mert borszálloda vagyunk” – mondta Nagy Miklós, a Hotel Bonvino Badacsony tulajdonosa.

Gyulán is felkészültek a turistadömpingre. A várban a történelmi hagyományokat elevenítik fel húsvétkor és a tavaszi szünet ideje alatt.

„Négy helyszínen többek között a szablyavívással, gerelyhajítással és harci csillag dobással is szórakoztatják majd a vendégeinket, sőt, hát ezeket az eszközöket kézbe is lehet majd venni, meg lehet nézni, hogy milyen a fogásuk, milyen súlyuk volt, hogyan is kell elképzelni az egykori 16. századi harci eszközöket és azt az életmódot” – mondta Fábián Tamás, a gyulai vár kommunikációs vezetője.

Gyula az egyik legnépszerűbb úti cél húsvétkor – ez derült ki a Szállás.hu friss felmérésből. De legalább ennyire kedvelt Eger és Hajdúszoboszló is. Minden harmadik húsvéti utazó wellness-szálláshelyen pihen majd.
A vendégek zöme két és három éjszakára foglal szállást. Sokan választják a hoteleket, a családok és a nagyobb társaságok azonban inkább a vendégházakat és a panziókat keresik.

Szakértők szerint rekordév lehet az idei a turizmusban.

„Nagyon jók az adatok, jók a számok, tényleg nagyon segített a Szép-kártya, a Kisfaludy program, az, hogy ki merünk már mozdulni, megnézni a környékbeli csodákat, és a templomoktól kezdve egészen a kis panziókig nagyon komoly a kínálat, és a szakembereink érdekes és izgalmas élményekkel várják a vendégeket” – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

És egyre több külföldi turista is Magyarországon tölti a húsvéti ünnepeket. A legtöbben Németországból, az Egyesült Királyságból, Spanyolországból és Olaszországból jönnek idén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató