2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Putyin: nincsenek barátságtalan országok, csak barátságtalan elitek

Vlagyimir Putyin orosz elnök biztosította, hogy Oroszország nem fogja eltörölni a világ kultúráját, ahogyan a Nyugat teszi ezt az orosz kultúrával.



“Sok [világ kulturális] eredmény van azokban az országokban, amelyeket ma barátságtalannak nevezünk. Noha, nincsenek barátságtalan államaink, barátságtalan elitjeink vannak ezekben az államokban” – mondta az államfő a Tveri területen a kulturális dolgozókkal folytatott találkozóján.

Kiemelte: “Ami ezeknek az országoknak a kultúráját illeti, mi soha nem próbáltunk olyasmit tenni, mint amit ezen államok vezetői próbáltak tenni az orosz kultúrával. Éppen ellenkezőleg, mi úgy gondoljuk, hogy az orosz kultúra a világkultúra része, és büszkék vagyunk arra, hogy ennek részei vagyunk; a kultúránkat a világ [kultúrájának] kontextusában szemléljük, nem zárunk ki semmit ebből a kontextusból”.

Az elnök hozzátette, hogy “sok jó dolog van az európai kultúrában”, megjegyezve, hogy “sok probléma van a mai életben”.

“És egyedülálló lehetőségünk van arra, hogy megnézzük, mi és hogyan történik a posztindusztriális társadalomban a világban, és ennek megfelelően reagáljunk rá, méghozzá időben” – húzta alá Putyin.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató