2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Nem tudták meghallgatni az antifa támadások egyik sértettjét, akit a Betyársereg is elkísért

Március 28-ra tűzték ki a tavaly februári antifa támadások gyanúsítottjainak következő tárgyalását. A bíróság ezen hallgatta volna meg T. Zoltán sértettet is, akit Gazdagréten vertek össze brutálisan 2023. február  10-én. Ez azonban technikai okok miatt végül nem valósult meg. Az antifa támadások sértettjét a Betyársereg tagjai is elkísérték a csütörtöki tárgyalásra, amelyen Ilaria Salis ismét nem tett vallomást,- írja a magyarjelen.hu.

Az olasz antifasiszta személyét érintő kérdésekre hajlandó volt válaszolni. Mint kiderült mesterszakos irodalomdiplomája van a Milánó melletti gimnáziumban oktató Salisnak. Voltak már korábban is büntetőügyei, ezek azonban börtönbüntetés nélkül végződtek Olaszországban, csak „alternatív büntetést” kapott ezekért.

Korábbi vallomásában azt állította, azon kívül, hogy egy taxiban utazott a másik két, német vádlottal, semmi köze nem volt hozzájuk, csak egy városnéznésre érkezett Budapestre.

Az olasz nő magyar ügyvédje, Gyene Bálint indítványozta az olasz nő letartóztatásának megszüntetését, és hogy európai bűnügyi felügyelet alá kerülhessen. Ezzel engedélyezné a vádlottnak, hogy a szüleihez költözhessen. Az ügyvéd kérte azt is, hogy az óvadékot 16 millió forintban, nagyjából 40 ezer euróban határozza meg a bíróság – írta meg az Index.hu.

Gyene Bálint hozzátette, hogy Budapesten van támogatója a nőnek, aki lakhatást és ellátást is biztosítana Ilaria Salisnak a bűnügyi felügyelete alatt. 

Olaszországban azonban nem szökne el, mert tudja jól, hogy a hatóságok elfognák, és kiadnák Magyarországnak. A harmadrendű vádlott védője azt kérte, szüntessék meg védence bűnügyi felügyeletét. A bíró az összes indítványt elutasította.

A Betyársereg elkísérte az egyik sértettet, akit végül nem tudtak meghallgatni

A Gazdagréten történt támadás váltotta ki az egyik legnagyobb visszhangot, köszönhetően többek között annak, hogy az esetet a térfigyelő kamera is rögzítette. Ezen látszik, hogy T. Zoltánra csoportosan, felfegyverkezve, hátulról támadtak ráközvetlenül a munkahelye előtt. A csütörtöki tárgyalás előtt lapunknak a sértett elmondta, hogy a három törött bordája még mindig szokott fájni, így a mai napig érzi a támadást. A férfi reagált azokra a hírekre is, amelyek a nyugati médiában terjednek, és ami szerint Ilaria Salis és társai felfegyverkezett neonácikra támadtak volna.

Szerinte így próbálnak enyhébb ítéletet elérni, ami nevetséges, hiszen mint mondja, a felvételeken is jól látszik, hogy ő az, akit felfegyverkezve, hátulról támadnak meg nyolcan.

T. Zoltán idézésre érkezett a Fővárosi törvényszékre, ahol a meghallgatása is zajlott volna a tárgyalás keretében. A férfit a Betyársereg budapesti tagjai is elkísérték, ezzel is demonstrálva, hogy mellette állnak. A sértettet azonban végül nem sikerült meghallgatni, mert a harmadrendű vádlottal, akit háziőrizetben tartanak, nem sikerült internetes kapcsolatot létesíteni. Ezért a tanúk meghallgatására egy későbbi időpontban kerül majd sor.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató