2024. április 21. - Konrád
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Baranyi Krisztina: Magyar Péter szóhasználata, hangvétele tipikus példája annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik

Nem nézte meg Varga Judit szerdai esti interjúját Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, mert már az interjú előtt biztos volt benne, hogy Varga bántalmazó kapcsolatban élt, és Magyar Péter tipikus áldozathibáztató – derül ki a Frisshírek podcastjából.

„Nem Varga Judit győzött meg, hanem Magyar Péter maga azzal a Facebook-poszttal, amit a HVG-cikk megjelenése előtt tett közzé.

És azzal a támadással, a szóhasználata, a hangvétele, minden, minden tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik”

– mondta Baranyi.

„Az áldozathibáztatás, a mások hibáztatása, a mézes-mázasság” – sorolta a tipikus jellemzőket.

„Azok az emberek akik elfogadhatatlannak tartják a családon belüli erőszakot, most csak azért, mert utálják, mert fideszes, mert utálni kell, és azért, mert a Messiás-jelöltnek ellentmond, csak ezért annyit mondanak erre, hogy ő hazudik.”

„Ebben egyetlen egy ember tudott volna lépni, és az Varga Judit. Ő pedig egy ilyen bántalmazó kapcsolatban, három kicsi gyerekkel, ... egy családbarát kormány minisztereként… nem lehetett könnyű egy ilyen helyzetben dönteni” – mondja Baranyi, aki szerint hiba volt, hogy Varga kiállt az interjúra, „bár talán sok nőnek segíthet vele”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató