2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Holland EP-képviselő: Ukrajna a felelős a moszkvai terrortámadásért

A moszkvai terrortámadás vádlottjai a kihallgatások során elmondták, hogy a támadás után a jutalomért indultak Kijevbe.

Több mint 130-an haltak meg Moszkvában egy Ukrajna által tervezett és fizetett terrortámadásban. Ezért városi legenda az Oroszország által fizetett propaganda – írja az X-en Marcel De Graaf, holland európai parlamenti képviselő. Ritka, hogy nyugati politikus ilyen keményen fogalmazzon Ukrajnával szemben.

Mint fogalmazott,

továbbra is gyűlölnünk kell őket, és gyermekeinknek hamarosan a csatatéren kell meghalniuk, hogy megvédjék a nyugati elit anyagi érdekeit.

Közben az orosz nyomozó bizottság azt közölte Telegram-csatornáján, hogy a moszkvai terrortámadás vádlottjai a kihallgatások során elmondták, hogy a támadás után a jutalomért indultak Kijevbe.

„A koordinátor utasítására a bűncselekmény elkövetése után a terroristák egy autóval az orosz-ukrán határ felé hajtottak, hogy átlépjék azt, és Kijevbe érkezzenek, hogy átvegyék a nekik megígért jutalmat” – írják.

Mi is részletesen beszámoltunk róla, hogy lövések dördültek és tűz ütött ki a Moszkva melletti Crocus városházán március 22-én este, majd több robbanásról is beszámoltak, miután több férfi berontott az épületbe, lelőttek embereket, és több helyen felgyújtották a nézőteret. Mihail Murashko, az Egészségügyi Minisztérium vezetőjének legfrissebb adatai szerint 144 ember halt meg a támadásban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató