2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Nem kapták meg a bíróság által megítélt milliárdos sérelemdíjat a Hableány-tragédia áldozatnak hozzátartozói és a sérültek

Nem kapták meg a bíróság által megítélt milliárdos sérelemdíjat a Hableány-tragédia áldozatnak hozzátartozói és a sérültek – írja a Bors.

Sógor Zsolt, a hajót üzemeltető cég ügyvédje azt közölte a lappal, hogy mivel fellebbeztek a bíróság által megállapított, összesen 1,8 milliárdos kártérítési összeget, a 15 napos fizetési határidő nem vonatkozott rájuk.

A Hableány-ügy Magyarország eddig legnagyobb sérelemdíjért folyó pere, 78-an jelentettek be kárigényt összesen 4,3 milliárd forintos értékben, ebből a bíró 1,825 millió forintot tartott jogosnak. Van, aki ötmilliót kap, más 80 milliót.

A Viking Cruises AG-nek és a Panoráma Decknek 15 napon belül kellett volna kifizetnie a megítélt összeget, ha nem fellebbezik meg a döntést.

A Viking Sigyn szállodahajó 2019. május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak, amely ezután elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27-en meghaltak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató