2024. május 28. - Csanád, Emil
EUR : 385.56
USD : 356.18
Időjárás ikon27°15°

Ausztria fokozza a határmenti ellenőrzések számát a német drogliberalizáció miatt

Ausztria fokozza a ellenőrzéseket az osztrák-német határ közelében a Németországban hétfőn hatályba lépett drogliberalizáció miatt – közölte az osztrák belügyminisztérium.

Az új németországi drogtörvény engedélyezi minden 18. évét betöltött német lakos számára legfeljebb 25 gramm marihuána birtoklását, továbbá három kannabisznövény tartását rekreációs célú felhasználásra, továbbá kimondja azt is, hogy július 1-jétől minden felnőtt csatlakozhat kannabisztermelő nonprofit szervezetekhez, ahol marihuánát vásárolhat. Ausztria nem tervezi követni Németország példáját, sőt meg akar akadályozni bármiféle drogkereskedelmet az osztrák-német határon.

 A rendőrség fokozott ellenőrzéseket tervez, különösen a Németországgal határos tartományokban, hogy a függőséget okozó szereket és a kábítószer hatása alatt álló járművezetőket kivonják a forgalomból

– közölte kedden Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

A tárcavezető közleményében kiemelte, hogy az intézkedés az összes úthasználó védelmét szolgálja. A belügyminisztérium közlése szerint az ellenőrzésekhez civilruhás rendőröket és regionális közlekedési hatóságok szakembereit csoportosítják át, akik képzésükből adódóan felismerik a kábítószerhasználat tüneteit.

Berlinben a libsi agyhalottak így ünnepelték a döntést:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató