2024. április 17. - Rudolf
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Trump fizetett a bíróságnak, egyelőre nem foglalják le az ingatlanjait

Kifizette a 175 millió dolláros büntetését kötvényben Donald Trump, így átmenetileg nem foglalják le ingatlanjait, köztük a Mar-a-Lagó-i birtokát sem, írja a BBC News.

A volt amerikai elnök büntetését a múlt héten csökkentette egy New York-i bíró, eredetileg 464 millió dollárt kellett volna kifizetnie.

Tiszteletben tartom a döntést és a 175 millió dollárt készpénzben vagy kötvényben vagy egyéb biztosítékban a megadott tíz napon belül leteszem

– mondta Trump a döntés után.

Így, hogy Trump befizette a csökkentett összegű óvadékot, késlelteti a csalás miatt hozott ítélet végrehajtását, és a vagyonát is megvédi, amíg tart a fellebbezés.

Trump ügyvédei korábban azt állították, hogy a család nem tudja kifizetni a 464 milliós büntetést, mert nem találtak olyan pénzügyi társaságot, amelyik egy ekkora értékű kötvényt biztosított volna nekik.

Februárban a bíróság kimondta: Trump csalással felemelte az eladásra szánt ingatlanjai értékét. A politikus tagadja a jogsértést, és azt állítja, hogy az ügy a demokrata ügyész politikai boszorkányüldözése. Ha a fellebbezést elveszti, mind a 464 millió dollárt ki kell fizetnie.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató