2024. április 21. - Konrád
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Nem nyugszik Macron

Emmanuel Macron bizalmas telefonon próbálta meggyőzni Olaf Scholz német kancellárt és Joe Biden amerikai elnököt arról, hogy mostantól a Nyugatnak olyan üzeneteket kellene küldenie Oroszországnak, amiből nem derül ki egyértelműen, mi lesz a következő lépése az ukrajnai háborúval kapcsolatban – írja a mandiner.hu.

Macron szerint a Nyugatnak „stratégialig kétértelműnek” kellene válnia, azaz teoretikusan semmilyen típusú közbelépést nem kellene kizárjon. Ez azonban szöges ellentéte az amerikai és német álláspontnak, ugyanis Amerika és Németország minden olyan lépést kerülne, amivel provokálná Oroszországot. 

A tisztviselők szerint Biden kétségbe vonta, hogy szükséges-e a stratégiai irányváltás, mert az eszkalációhoz vezethet. Scholz is elutasítója volt a gondolatnak, mert úgy vélte, ez megoszthatja a NATO szövetségeseit és a NATO-t konfliktusba keverheti.

Ezzel szemben a februári párizsi csúcstalálkozón Macron meglepte szövetségeseit azzal, hogy kijelentette: nem szabad kizárni semmilyen lehetőséget, még a NATO-katonák Ukrajnába küldését sem.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató