2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Kisebb botránnyal indult a Schadl–Völner-ügy tárgyalása

Egy politikus próbálta megzavarni a Schadl–Völner-ügy csütörtöki tárgyalását, ám nem járt sikerrel. Schadl György és Völner Pál ismételten a vádlottak padján ülve figyelte egy végrehajtó tanúvallomását, aki korábban a végrehajtói kar elnökének irodájában dolgozott.- írja az Index.

Csütörtök reggel folytatódott a Fővárosi Törvényszék földszinti tárgyalótermében a Schadl–Völner-ügy tárgyalása, ám nem indult zökkenőmentesen. Az ülés elején Szabó Bálint próbált meg bejutni a terembe, a regisztrációs listán azonban nem szerepelt, így nem engedték be a törvényszék munkatársai. Az önkormányzati képviselő azért akart belépni a terembe, hogy közölje, Schadl György ügyvédje, Morvai Attila nem járhatna el az ügyben, mert korábban az ügyészség munkatársa volt. Tóth Erzsébet, az ügyben eljáró bírónő többszöri felszólítására hagyta csak el a termet és környékét. A tanácselnök még a tárgyalás megkezdése előtt jelezte, hogy az az összeférhetetlenség, amire Szabó Bálint hivatkozik, nem áll fenn.

A szegedi politikus nem először jelenik meg az ügy egyik színhelyén, korábban Magyar Péter első ügyészségi meghallgatásán is feltűnt, és megpróbált bejutni a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épületébe. Akkor közölte, neki is vannak információi, de Magyar Péter szerint nem is volt meghallgatva Szabó Bálint.

Schadl György volt kollégáját hallgatták meg

Ismételten tanúmeghallgatással folytatódott a tárgyalás csütörtökön, egy végrehajtót hallgatott meg a bíróság. P. Máté korábban Schadl György irodájában dolgozott, a megjelent vádlottakat jól ismeri, csupán Völner Pállal találkozott mindössze két alkalommal. Ilyenkor a volt államtitkár az egykori végrehajtót az irodájában kereste fel P. elmondása szerint.

P. Máté részletesen számolt be arról, hogy az irodában hogyan működött a feladatok leosztása, így beszélt a negyedrendű M. Viktor és a koronatanúként ismert F. Vivien munkájáról is. A bírónő kérdéseire Sz. Kálmánhoz hasonlóan elmondta, hogy mindenese volt Schadlnek, néha az eseményekről küldött neki értesítést, máskor Salgó polcot szerelt az irodában szombat éjfélig.

Az iroda pénzügyeivel nem volt sok dolga, egyszer kellett csak a bankba mennie emiatt. Kollégáival nem nézték egymás táblázatát a széfben történő pénzmozgások miatt, olyat soha nem látott, hogy Schadl György pénzt tett volna be a páncélszekrénybe. Felettese nem volt bent az irodában túl gyakran, ezért a feladatokat ő adta ki a munkatársaknak.

P. Máté két órán keresztül kapta a kérdéseket Tóth Erzsébettől, eközben Schadl György alig kétlépésnyire tőle folyamatosan jegyzetelte az észrevételeit az elhangzottakkal kapcsolatban.

 

(IndexI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató