2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Kovács Zoltán helyretette a magyar börtönben raboskodó antifa nő apját

Édesapaként talán érdemes lenne elgondolkodni, hogy hogyan keveredhet újra egy ilyen ügybe a lánya – fogalmazott az államtitkár.

Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk – ezzel a beharangozóval reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az olasz antifasiszta apjának „megalapozatlan vádaskodására”.

Roberto Salis azt állítja, hogy kínozták a magyar börtönben lányát, Ilariat, aki egy radikális baloldali szervezet tagjaként ártatlan emberek megtámadásáért érkezett az országba.

Kovács Zoltán Facebook-videón reagált az apuka szavaira: „Az elmúlt hetekben egy új politikai támadás-és gyalázkodássorozat indult el Magyarország ellen”. Kovács azt is hozzátette, hogy Roberto Salis tette politikai témává a saját lánya ügyét, most pedig csodálkozik azon, hogy ezekre a megalapozatlan vádakra politikai válaszok születnek.

„Édesapaként talán érdemes lenne elgondolkodni, hogy hogyan keveredhet újra egy ilyen ügybe a lánya, hiszen nem előzmények nélkül való ez az ügy sem, korábban is voltak érintettségei a hölgynek.

Ne felejtsük el, hogy rendkívül súlyos bűncselekményről van szó, amelynek a büntetési tételei is rendkívül súlyosak a magyar jogrendszerben.

Amikor pedig politikai vádakat fogalmaznak meg ellenünk, ne csodálkozzon senki azon, hogy politikusok fognak kiállni megcáfolni ezeket a vádakat, hiszen Magyarország tekintélyének, becsületének, az intézményrendszer, ez esetben a bíróságok függetlenségének a megvédése kutya kötelességünk” – fogalmazott az államtitkár. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató