2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Dobrev Klára szerint a Fidesznek nincs erkölcsi alapja a kormányzáshoz

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke csütörtöki Facebook-bejegyzésében ígéretet tett, hogy amennyiben a Fidesz veszít az idei EP-választáson, akkor előrehozott választásokat követelnek. Péntek délután ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a baloldali párt politikusa.

Dobrev Klára csütörtöki bejelentésének okait az előrehozott országgyűlési választás követelésével kapcsolatban a péntek délutáni sajtótájékoztatóján fejtette ki. Beszéde elején megismételte, hogy amennyiben a Fidesz veszít a június 9-i európai parlamenti választáson, akkor nem várnak 2026-ig, már másnap előrehozott országgyűlési választást követelnek.

Dobrev szerint amennyiben a Fidesz veszít az EP-választáson, az azt jelenti, hogy elvesztette a választók többségének bizalmát, így le kell váltani az ország éléről is.

Tudtuk, hogy rosszul kormányoznak. Éreztük, hogy egyre kevesebbet ér a pénzünk, hogy minden tönkremegy a kezeik között. Láttuk, hogy loptak, hogy semmibe veszik a hétköznapi embereket, hogy uralkodásnak tekintik a kormányzást – mondta Dobrev, majd hozzátette, az elmúlt hetek botrányai után a Fidesznek már nincs erkölcsi alapja a kormányzáshoz.

A kegyelmi ügy és az orbáni pedofilhálózat lebukása után elvesztették az erkölcsi alapjukat a kormányzásra. Ha a választók is így gondolják, azaz, ha vereséget mérnek Orbánra júniusban, akkor ennek a hatalomnak mennie kell – szögezte le a DK politikusa, felszólítva a szavazókat, hogy támogassák ellenzéki szövetségüket az önkormányzati választáson.

Mint már korábban beszámoltunk róla, március végén Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely bejelentett egy új ellenzéki összefogást, melynek értelmében a 2024-es és a 2026-os választásokon a Demokratikus Koalíció, az MSZMP és a Párbeszéd – Zöldek közös listával vesznek részt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató