2024. május 27. - Hella
EUR : 385.56
USD : 356.18
Időjárás ikon27°15°

Poloska Péter nyilatkozott a Politico-nak: "Orbán Viktort végül ki fogják hallgatni a korrupciós botrány miatt"

Már a Politico is a Magyar Péter-jelenségről írt.

Suzanne Lynch beszámolójában úgy fogalmazott: „bár Orbán Viktor magyar miniszterelnök vaskézzel irányít, és befolyását a médián és az igazságszolgáltatáson keresztül egész Magyarországra kiterjeszti, 2022-es győzelme óta eddigi legnagyobb küzdelmével néz szembe.”

A szerző a politikai babérokra törő Magyart – akit eddig a legtöbben csak Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férjeként ismerhettek – „a Fidesz egykori kedvencének” nevezi, akiből „gazember” lett egyes politikai szereplők szemében.

A lap arra is kitért, hogy Magyar Péter nemrég egy hangfelvétellel is előrukkolt, amelyen egy korábbi beszélgetése hallható a volt feleségével. A Politico azt írta, a hanganyag „Orbán körének magas rangú tagjait korrupciós botránnyal terheli”, mely hozzájárult Varga Judit közélettől való februári visszavonulásához.

Magyar Péter ennek kapcsán a lapnak azt nyilatkozta, úgy véli,

„Orbán Viktort végül ki fogják hallgatni a korrupciós botrány miatt, annak ellenére, hogy politikai nyomás nehezedik az ügyészségre, hogy ne lépjen”.

Magyar továbbá azt állította a Politicónak, hogy a felvétele azt mutatja, „Rogán Antal, Orbán kabinetfőnöke meghamisította a Völner Pál egykori államtitkár – aki Varga Judit minisztersége idején teljesített szolgálatot – kiterjedt korrupciós ügyével kapcsolatos dokumentumokat”. Felidézte, hogy Völner 2021-ben mondott le, miután az ügyészség kenőpénz elfogadásával vádolta meg. A kormányszóvivő visszautasította Magyar korrupciós vádjait – tették hozzá az összefoglalóban.

Magyar Suzanne Lynch-nek úgy fogalmazott, hogy az embereknek elegük van.

"Tudnak ennek a rendszernek a működéséről, a propagandáról, a korrupcióról, az egész politikai hatalomgyárról, a politikai elit képmutatásáról, beleértve az úgynevezett ellenzéket is”

– hangsúlyozta.

A cikkben kitérnek Varga Judit azon kijelentésére is, miszerint a volt tárcavezető házasságuk alatt családon belüli erőszak áldozata lett. Magyar erre azt mondta:

„soha nem bántottam a volt feleségemet, a három gyermekem anyját”, és „mindkét oldalról hektikusnak” nevezte a kapcsolatukat.

Hozzátette: „Ez az egész történet a propagandakampány része, de teljesen kontraproduktív” – olvasható a Politico hírlevelében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató