2024. május 22. - Júlia, Rita
EUR : 385.91
USD : 355.12
Időjárás ikon21°15°

Csekk Katka: Azonnal vizsgáljuk ki az orosz befolyást az Európai Parlamentben!

A hazaáruló Momentum hazaárulója a Facebookon írt.

„Jövő csütörtökön szavazunk az indítványomról: azonnal vizsgáljuk ki az orosz befolyást az Európai Parlamentben! ​A hírek szerint Európa több országában (köztük állítólag Magyarországon is) megvesztegettek EP-képviselőket, jelölteket, politikusi köröket, hogy oroszbarát narratívát terjesszenek az Európai Parlamentben és Ukrajna ellen hangolják az európai közvéleményt. Ez vérlázító, különösen, hogy vészesen közeleg az EP-választás - sürgősen lépnünk kell, hogy megőrizhessünk a választások szabadságát, függetlenségét.

A Renew Europe frakció nevében módosító indítványt nyújtottam be a Parlament zárszámadásában, amellyel sürgős vizsgálatot kérek a felmerült orosz befolyásolási botrány miatt. Erről jövő csütörtökön szavazunk a brüsszeli plenáris ülésen.

A módosítóban aggodalmunkat fejezzük ki az Európai Uniót célzó, különösen oroszországi, nagyszabású külföldi beavatkozási és dezinformációs kampányok miatt. Az Európai Parlamenten belül szigorúbb biztonsági kultúrára van szükség, amelynek magába kell foglalnia az EP-képviselők és munkatársaik számára a kötelező és rendszeres biztonsági képzést, illetve a fokozott biztonsági átvilágítást.

​A hazug propaganda elképesztő károkat okoz, és minden európai állampolgár érdeke, hogy mielőbb tisztán lássunk ebben az ügyben.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató