2024. május 21. - Konstantin
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°15°

Poloska Péter: "A Békemeneten sem voltak annyian, ahányan a mai tüntetésén"

Mint ismert, hatalmat dönt éppen Poloska Péter.

Magyar azzal kezdte beszédét, „eddig úgy szólítottam az embereket, hogy kedves barátaim, de ahogy körbenézek, ez már több, mint egy baráti társaság”. Majd megköszönte, hogy az ország minden településéről és a világ minden részéről eljöttek, köztük idősek, fiatalok, gyerekes családok, baráti társaságok, régi és új ismerősök is.

„2024. április 6. Jól jegyezzétek meg ezt a dátumot! Mostantól sohasem lesz semmi úgy, ahogy eddig volt” – mondta.

Magyar szerint „ma a magyar nemzet megüzente a korrupt hatalomnak”, hogy elég volt. „A mai nap visszavettük a több évtizede kisajátított nemzeti jelképeinket” – mondta. Február 10-én „tele kétségekkel” lépett be a Partizán stúdiójába, egy héttel később több százan álltak mellette, március 15-én 50 ezren ünnepeltek együtt. „Ma pedig több százezren vagyunk itt személyesen” – jelentette ki.

Beszédében kifejtette, hogy ő itt volt 2022. március 15-én a Békemeneten, és „közel sem voltak ennyien”.

Magyar szerint „a regnáló hatalom és talán az egész hatalmi elit megrettent a magyarok erejétől és összefogásától. Olyat tettünk pár hét alatt, ami példa nélküli a rendszerváltás óta: egy kis garázsból indulva megrengettük a politikai status quo-t”.

A rettegő hatalom és a propaganda milliárdokat költ közpénzből a lejárató kampányokra, de a magyarokat már nem lehet megtéveszteni. A lejáratás már minket erősít, mondta Magyar. Nem voltak ingyenbuszok, álcivilek, a párt által küldött sms-ek, mégis rengetegen mentek ki a Kossuth térre. Magyar Péter szerint a Kossuth téren összegyűlt tömeg a bizonyíték, hogy ez nem „egy belpesti médiahekk”.

Magyar azt mondta: „Ma rajtunk az egész nemzet és a világ szeme is. Nem ismerem a jövőt, nem azért vagyok itt, mi a közös történetünk vége. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogy kezdődik, kik vagyunk mi, magyarok: érző emberek, felnőttek és gyerekek, akik lehetőséggel teli országban akarnak élni.” Magyar szerint „most is győzni fogunk. Lerázzuk magunkról az utóbbi évtizedek hatalmi elitjének béklyóját.”

Ezután feltette a kérdést: „Igazat mondtak nekünk pár éve? Tényleg előre megyünk, nem hátra?”

Magyar szerint az elmúlt húsz év azzal telt, hogy a választott vezetők egymás ellen uszították a magyar embereket.

Felszólította a közmédia vezetőit, hogy hagyják abba a hazudozást, és élő adásban mondhassa el, miként képzelni az új Magyarországot. "Hisz abban valaki, hogy a Fidesz-tag Polt Péter pártatlan végzi a munkáját? – tette fel a kérdést. Erre a tömeg azt kezdte skandálni, hogy mondjon le. “Hallod-e te Polt Péter, hogy mit üzen a magyar nép?”

Majd feltette az unalomig ismételt kérdéseit, melyekre szerinte a nép várja a választ:

- Igaz-e, hogy Schadl György Rogán Antal embere volt?
- Igaz-e, amit Varga Judit állított, hogy Völner Pálnak már a hivatalos meggyanúsítás előtt szóltak, hogy nyomozás zajlik ellene?
- Igaz-e, hogy Rogán Antalék belenyúltak a Schadl–Völner-iratokba?
- Hogyan vizsgálja ki az ügyészség azt, hogy történt-e ilyen eset az ügyészségi nyomozóknál?
- Hogy mondhatja az ügyészség, hogy valami nem lehetséges, ha meg sem hallgatják az információkkal rendelkező kormánytagokat?
- Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett minisztereket és utána a miniszterelnököt?
- Igaz-e az miniszterelnök úr, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget?

Magyar arról beszélt ezután, hogy amikor magyar összefog a magyarral, akkor nincs lehetetlen, az ország a saját kezébe veszi a sorsát. A magyar nem alattvaló, hanem igaz és szabad ember, aki nem megúszni akarja az életét a NER feudalizmusában. „Ma még kér a nép, ma még ki lehet szállni a bűnözők közül, ma még át lehet állni a jó oldalra, ma még lehet bocsánatot kérni, de lassan késő lesz”, fenyegetőzött.

Magyar ezután elismételte, hogy „Legyél a változás! Egyesület” néven működteti új egyesületét.

„Amikor eljön az ideje, hamarosan, be fogom jelenteni azt a pártot is, aminek segítségével el fogunk indulni a június 9-i EP-választáson, és veletek közösen olyan eredményt fogunk elérni, ami az első szög lesz a NER koporsójában”

- mondta.

Várja a jelentkezést az EP-listára, legyen az emberek döntése, ki menjen ki az Európai Parlamentbe.

„Sokan kérdezik, hogy lesz-e még atombomba. Barátaim, az atombomba mi vagyunk, a magyar nép”

– folytatta Magyar Péter.

Ne tőle várják a változást, ő csak egy szikra, ami elindíthatja a változás motorját. A kommentelés nem elég a változáshoz, fel kell állni hozzá, mint a mai napon. „Vissza kell vennünk a falvainkat és a városainkat. Fel kell szabadítanunk az országot”, de ez csak közösen sikerülhet. Azt mondta, hogy az ő ajánlata egy modern, európai, teljesítményalapú társadalom.

Gyurcsány Ferenc „a pillére és a biztosítéka” Orbán Viktor rendszerének, ő az, akit, Orbán mindig le fog győzni. A magyart a magyar ellenségévé tették, mesterségesen generálják a magyarok megosztottságát. Ennek véget kell vetni, nem árkokat, hanem hidakat kell építeni.

Magyar ezután a gyerekekről és a gyerekvédelem rossz működéséről beszélt. „Mi történik, ha egy nevelő ma kikezd a diákjával? Közös megegyezéssel távozik, és egy kerülettel arrébb folytatja tovább”, mondta. Szerinte aki egy zsákfaluban született, az jó eséllyel ott is fog meghalni, mert rosszabb esélyei vannak a kitörésre az oktatással, mint ötven évvel ezelőtt.

Ezután újra megígérte, amit korábban, hogy ő valódi szakmai egyeztetést fog kezdeményezni, és ha a kötelezettségvállalás nem sikerül, lemond az oktatási miniszter – mert persze lesz oktatási minisztérium.

„Az első napon feloszlatjuk a KLIK-et, és visszavesszük az iskolákat, hogy a fenntartó ne egy gigászi bürokratikus szörny legyen.”

Elfogadhatalan, hogy a társadalmi státusztól függ a gyerekek boldogulása. A legszegényebbekre koncentrálna, szorosan együttműködne azokkal a civilekkel és szakemberekkel, akik „naponta vért izzadnak a nyomor szélén”. Szóba hozta a romák helyzetét, akiknek Magyar Péter szerint befogadó környezetre van szükség.

Azt ígérte, hogy integrálni fogják a romák „őserejét”.

A csütörtökön meghalt Ferge Zsuzsa szociológusra egy idézettel emlékezett meg. A propaganda azt sulykolja, hogy ő csak hatalmat és pénzt akar, de szerinte ha így lenne, akkor nem lépett volna ki a NER-ből.

„A Fidesz bolsevik stílusú propagandája adófizetői milliárdokból azt is szajkózza, hogy én áruló vagyok. A valóság az, hogy magyarok millióit, köztük a saját szavazóit árulja el. És igen, én ebben nem leszek tovább bűnrészes. Mindannyian tudjuk, hogy ez a hatalom minden, csak nem keresztény, konzervatív és polgári. Amit a napokban látunk, az a reménytelen helyzetben lévő uralkodó osztály kétségbeesett próbálkozása a lopott vagyon és hatalom megtartása érdekében” – mondta Magyar, aki szerint a hatalom fél.

Azt javasolja: most először és utoljára kössünk Rogán Antallal egy alkut.

Amennyi pénzt a propagandára költenek, ugyanannyit adjanak a bicskei áldozatoknak is, és ezt a pénzt személyesen Orbán Viktor és Rogán Antal adja át nekik.

Magyar Péter szerint „a fideszes fiúknak” van humora, mivel Deutsch Tamás lett a Fidesz EP-listavezetője. A szemére vetette, hogy arról beszélt, Brüsszelben meg kell szüntetni a korrupciót. Szerinte erős, szuverén Magyarországra, illetve erős és szuverén nemzetállamokon nyugvó Európai Unióra van szükség. Le kell zárni a jogállamisági vitákat. Azt ígérte, hogy haza hozza a visszatartott uniós forrásokat. Csatlakozna az Európai Ügyészséghez, zéró toleranciát hirdetne a korrupcióval szemben. Magyar Péter szerint konstruktív, de kritikus párbeszédre van szükség az EU-val.

Azzal folytatta, hogy június 9. sorsdöntő nap lesz, ami hosszú időre meghatározhatja az ország sorsát. Egy olyan erőre van szükség, ami alternatívát képes mutatni a Fidesz omladozó rendszerével szemben.

Magyar ezután azt kérte, hogy a következő alkalommal mindenki hozzon magával még két embert.

Azt ígérte,

jövő héttől két hónap alatt bejárja az egész országot, még a kistelepüléseket is.

Azt is kérte, bármi is történik ezután, ne hátráljanak meg az emberek, „mert nincs hova hátrálnunk”. Ezután mindenkit megkért, hogy fogja meg a szomszédja kezét, és emeljék a kezeket a magasba, ezzel pedig végzett a beszéddel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató