2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Gyurcsány megmarta Poloska Pétert

A szombati tömegtüntetésen a DK elnökét is megtalálta Magyar Péter. Egyrészt lejátszottak egy, a szicíliai maffiáról szóló Polip című sorozat zenéjére összevágott videót, melyben Rogán Antal, Orbán Viktor, Schadl György mellett Gyurcsány Ferenc feje is megjelent. Másrészt a beszédében megemlítette az Orbán-Gyurcsány párost, mondván, ők ketten magyart a magyar ellenségévé tették, továbbá Gyurcsányt a NER pillérének és biztosítékának nevezte.

A megszólított – aki a legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként néhány hónapja a kormánylappá silányított Indexben tette közzé legújabb politikai programját – nem kapkodta el a választ, vasárnap kilenc körül posztolt a Facebookra. A szövegben meg sem említi Magyar nevét, csak kisebb odaszúrásokból, utalásokból lehet tudni, hogy ez a szombaton elhangzottakra érkezett reakció.

A korábbi lírai, szabadverses hangvételűtől eltérő, tömör, felsorolásszerű posztban többek között arról ír, hogy vannak, akik „egy percre se alkudtak meg” Orbánnal, és gyalázatnak tekintik a kormányzását, hogy vannak, akik „mindig elutasították a Fidesz korlátlan uralmi törekvéseit” és „akik egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét, soha nem szavaztak a Fideszre”. Arról is ír, hogy vannak, akik „nem dobják oda meggyőződésüket a pillanat ígéretéért”.

Ezek közé az „akik” közé sorolja természetesen magát is.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató