2024. május 22. - Júlia, Rita
EUR : 385.91
USD : 355.12
Időjárás ikon21°15°

Kunhalmi üzent Magyar Péternek: Orbán Viktor még mindig hátradőlve kávézik

Egy baloldali, szociáldemokrata pedig nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán – írta vasárnap a közösségi felületén Kunhalmi Ágnes, aki részletesen reagált a Magyar Péter-jelenségre.

„Magyar Péter tegnap azt mondta, tiszteletben kell tartani a baloldalt. Én is tiszteletben tartom az ő nyilvánosságban vívott harcát a jobboldalon” – így kezdte vasárnap reggeli Facebook-bejegyzését Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke.

Az ellenzéki politikus szerint látni kell, hogy „legkésőbb 2026-ban a jelenlegi választójogi törvény miatt koalíciós kényszer lesz, és ezt, ha valaki, akkor Magyar Péter úr is tudja”.

Kunhalmi Ágnes azt is hozzátette, hogy  „oszd meg és uralkodj” politikája miatt Orbán Viktorral szemben több mint 2,5 millió szavazót összehozni nem egyszerű feladat. „Orbán még mindig hátradőlve kávézik, mert a Fidesz tábora továbbra is egységes, és lényegében meg sem érintette az, ami történik” – összegzi.

Tiszteletben tartom azokat a liberálisokat, kiábrándult párt nélkülieket és a kiábrándult jobboldali demokratákat is, akik ma érdeklődve figyelik Magyar Pétert. Viszont szeretném leszögezni, hogy bárminemű koalíció a következő országgyűlési választásokra számomra csak azokkal képzelhető el, akik világossá teszik: egy Orbán nélküli Fidesszel sem hajlandóak együttműködni

– fogalmazott az MSZP társelnöke.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató