2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Orbán Viktor kihívójaként emlegeti Magyar Pétert a külföldi sajtó

A külföldi liberális sajtó is felfigyelt Magyar Péter szombati tüntetésére, ami alapján ugyan nem derült ki sok minden Magyar politikájáról, de olyan sokan mentek el rá, hogy mindenképp sikeresnek mondható, állítják a liberálisok.

Orbán Viktor feltörekvő kihívója több tízezer támogatóját mobilizálta szombat délután, amikor felvázolta, hogy temetné be a politikai árkokat és vetne véget a populista vezető 14 éves hatalmának – írta az Associated Press.

A Reuters szerint a miniszterelnök kihívója több tízezer ember élén vonult szombaton. Sokan viseltek valami piros-fehér-zöldet (például egy egész zászlót), a nemzeti színeket, amiket az elmúlt húsz évben kisajátított a Fidesz.

A tüntetők meggyőző figurának találták a magát centristaként beállító Magyart, aki a kormányt és az ellenzéket is rendszeresen kritizálja – írja a Guardian. Néhány résztvevő azt mondta, hogy a kegyelmi botrány kitörése óta akítvabbak, amiatt vesznek részt egyre több politikai eseményen. Emellett viszont többen is megjegyezték, hogy Magyar ugyan megragadta sokak figyelmét, nem egyértelmű, hogy mekkora nyomot hagy majd mozgalma a magyar közéleten.

„A magyar ellenzék egyik feltörekvő csillaga több tízezer követőjét hívta utcára szombaton, és megígérte, hogy az európai mainstream felé fordul, ha sikeres kihívója lesz Orbán Viktor uralmának” – írta a Bloomberg.

Az AFP szerint közel százezer tüntető gyűlt össze a Kossuth téren, zászlókat, táblákat feltartva. Egy résztvevő azt nyilatkozta a hírügynökségnek, hogy szerinte azért kell Magyar mozgalmát támogatni, mert a jelenlegi ellenzék reménytelen Orbán ellen. Egy másik tüntető azt mondta, hogy ad egy esélyt Magyarnak, hiszen nincs mit veszítenie.

 

A Vadhajtások.hu pedig egy rövid megjegyzést tenne ide a végére:

 

Mennyire kell naplopónak lenni ahhoz, hogy miközben a saját gyereked nem áll szóba veled, egy idegen gyerekkel pózolsz...

SZAVAK NINCSENEK RÁD

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató