2024. május 22. - Júlia, Rita
EUR : 385.91
USD : 355.12
Időjárás ikon21°15°

Elindult az előválasztás a XII. kerületben

A Momentum közösségi oldalán jelentette be, hogy már lehet regisztrálni az előválasztásra Budapesten, a XII. kerületben.

A választáson három jelölt közül választhatnak a XII. kerületi lakosok: Kovács Gergely, a Kutyapárt, Farkas Csaba, a Momentum és Visi Piroska civil szervezetek jelöltjére. Eredetileg indult volna az előválasztáson az LMP jelöltje, Kendernay János is, aki azonban később úgy döntött, hogy inkább nem vesz részt ezen a megmérettetésen.

Az előválasztás győztese fog összecsapni a júniusi önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjével, Fonti Krisztina alpolgármesterrel.

„Ma reggel 7 órakor megnyitott az online regisztrációs felület a XII. kerületi előválasztáshoz, a sátrak pedig 8 órakor fognak” – írta a Momentum.

Az előválasztáson április 8. és 14. között, mindennap reggel 8 és este 7 között lehet személyesen a sátrakban, vagy ugyanezen a napokon lehet egész nap online szavazni.

Dr. Farkas Csaba, a Momentum jelöltje ezzel kapcsolatban a Facebookon azt írja, „történelmi lehetőségünk van végre arra, hogy 30 év után leváltsuk a fideszes vezetést a kerületben. Ehhez mindenkire szükség lesz, de először ki kell mondanunk: tisztakezű, felelős és zöld városvezetést szeretnénk.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató